Registracija

Samo je jedan Hrvatski rukometni savez – jedinstven i neponovljiv!

Sanimir Radek , 18.08.2018 22:29

Samo je jedan Hrvatski rukometni savez – jedinstven i neponovljiv!

Hrvatski rukometni savez organizator je Europskog kadetskog prvenstva za rukometaša mlađe od 18 godina, službenog naziva kadeti. Na prvenstvu sudjeluje 16 reprezentacija, a utakmice se odigravaju u prelijepoj sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović u Koprivnici i Gradskoj sportskoj dvorani – Arena Varaždin.

U petak je odigrana polufinalna utakmica između reprezentacije Islanda i Hrvatske. Termin odigravanja utakmice, skoro pa idealan, petak u 20.30 sati. Međutim, isti dan, 17.8. 2018. započeo je nadaleko poznat varaždinski Špancirfest.

Datum početka Špancirfesta znao se nekoliko mjeseci unaprijed, a datum polufinalnih utakmica, u kojima su svi očekivali hrvatsku rukometnu reprezentaciju, poznat je isto par mjeseci.

Pitanje broj jedan za HRS:

Zašto se polufinalne utakmice nisu igrale u istom terminu u Koprivnici? U varaždinskoj Areni skupilo se par stotina gledatelja od kojih treba oduzeti reprezentacije koje su gledale utakmicu Hrvatska – Island, pa akreditirane organizatore kojih je uvijek u Varaždinu pozamašan broj, pa hostese, te najbolje ispunjenu tribinu pod vrhom Arene – VIP ložu sa čelnicima HRS-a i valjda nekim gostima ili pak po babi i stričevima podijeljenim VIP akreditacijama. Znači tek stotinjak pravih navijača od kojih su neki, pogotovo stranci kupili ulaznicu po nevjerovatnoj cijeni od 70 kuna!!!!!

Ali najzanimljiviji dio tek dolazi: Prva vrata vanjskog ulaza u dvoranu vode do blagajni gdje se kupuju ulaznice. Druga vrata sa zaštitarima služe za

ulaz gledatelja sa tim isto skupljenim ulaznicama ili akreditacijama, a treća vrata vode u kafić kroz kojeg se ulazi u dvoranu potpuno besplatno. Tri puta sam iz radoznalosti prošao kroz ta vrata da vidim da li će me netko zaustaviti i pitati za ulaznicu. Možda ipak na ulazu u samu dvoranu, odnosno tribine kontroliraju gledatelje, kad ono nikakve kontrole. Dakle, onih par poštenih stranaca koji su kupili preskupu ulaznicu i još nekoliko djece i roditelja sa tim istim ulaznicama je bilo pošteno i ušlo sa kupljenim ulaznicama, a svi ostali mogli su kroz kafić potpuno besplatno ulaziti i izlaziti iz dvorane. Moja malenkost uz kojih stotinjak kuna u novčaniku ima u džepu i iskaznicu Hrvatskog zbora sportskih novinara koja otvara vrata sportskih natjecanja sa ili bez akreditacije.

Pitanje broj dva i tri?

Tko je odredio cijenu ulaznica i tko je odgovoran na gore opisan način ulaska na utakmicu sa ili bez ulaznica?

Ako se vratimo petnaestak dana unatrag na polufinalni i finalni dan Europskog juniorskog rukometnog prvenstva odigranog u Celju kad je dvorana Zlatorog bila oba dana ispunjena do posljednjeg mjesta i gdje je domaća reprezentacija Slovenije osvojila zlatnu medalju, pitanje broj četiri za HRS:

Što je marketinška služba odradila da se privuče što veći broj gledatelja u dvoranu i što su ponudili rukometnim klubovima osim kupnju pojedinačnih ulaznica po astronomskoj cijeni od 70 kuna?

To su glavna pitanja, a ima ih sigurno nekoliko desetaka kao npr. Zašto su hodnici dvorane bili u polumraku? Zašto su bili zaključani zahodi? Zašto već tri dana nema dnevnog Biltena na službenoj web stranici prvenstva? Zašto, zašto i zašto?

Blago nama rukometnim entuzijastima sa takvim savezom i organizacijom Europskog kadetskog rukometnog prvenstva!

O rezultatima i igri naše reprezentacije na drugom mjestu!

Sljedeće najave