Registracija

Rukomet obasjan „Makarskim suncem“

Sanimir Radek , 03.07.2017 22:27

Rukomet obasjan „Makarskim suncem“

 

Lijepo i sunčano vrijeme sa temperaturom iznad 30 stupnjeva obilježilo je kraj lipnja podno velebnog Biokova. A da bi ugođaj ljeta bio potpun te pun rukometne mladosti pobrinuli su se vrijedni volonteri Rukometnog kluba Hoteli Makarska organiziravši 20. jubilarni međunarodni rukometni turnir Makarska 2017. Djevojčice i djevojke, te dječaci i mladići iz osam država diljem Evrope okupili su se u preko 100 ekipa u četiri dobne kategorije kako bi dali svoj doprinos obljetnici turnira.

Najbrojniji su bili članovi iz skoro pa najudaljenije zemlje i to Norveške koji su nas uveseljavali igrom, veseljem, živim bojama dresova, ali i kolabriranjem nekoliko igračica kojima je sunce, more i iznadprosječna temperatura, uz napore igrnja utakmica, ipak bilo malo previše za njihov organizam. Sve je završilo bez nekih većih posljedica, osim ako tu ne ubrojimo opekotine od sunca. Sudjelovala je čak i ženska rukometna ekipa iz Litve pod nazivom Alytus SRC.

 

Većini ekipa turnir je bio nagrada za uložen trud u protekloj rukometnoj sezoni, a s obzirom da je sistem natjecanja bio takav da se igralo do pobjednika i razigravalo za sva mjesta konačnog poredka dobili smo  najuspješnije ekipe, pojedinke te pojedince u svakoj kategoriji: najbolji igrač/igračica, najbolji vratar/vratarka i najbolji strijelac/strijelkinja.

 

Osim igranja utakmica turnir su obilježili i popratni sadržaji koji su

poslužili zajedničkoj zabavi i druženju svih sudionika kao što su mimohod gradskom rivom, svečano otvaranje na glavnom gradskom trgu, biranje miss i mistera turnira, izbor najsimpatičnijih rukometašica i rukometaša, rukometna utakmica trenera i trenerica od kojih se dalo štošta naučiti, završna podjela nagrada, pehara i medalja, također na glavnom trgu...

 

Glavna nagrada turnira, trofej pod nazivom „Makarsko sunce“ za najuspješniju ekipu turnira za dlaku je pobjegao ekipi Mokerc IG iz Slovenije te je završio u vitrinama Rukometnog kluba Kozara Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice.

 

Domaćin turnira ponudio je gostoprimstvo i sucima iz susjednih zemalja kao i dijelu medicinskog osoblja koji su tradicionalno sudionici turnira ali iz druge perspektive.

 

Sve pohvale vrijednim volonterkama iz domaćeg rukometnog kluba koje su čitavo vrijeme sjedile za zapisničkim stolovima vrijedno bilježivši rezultate i vrijeme trajanja utakmica pod vrelim „Makarskim suncem“.

 

Za vrijeme trajanja turnira zadesio nas je sve jedan tragičan događaj koji je ostavio trag na svima koji smo bili dio nezaboravnog spektakla. Preminuo je istaknuti član RK Hoteli Makarska, „nas dide, dobri duh naseg kluba, dide svoj nasoj dici, i svima nama odraslima. Igramo za tebe dide, falit ce nam tvoje zezancije, tvoj smij, ljubav tvoja“!

 

Krenem li nabrajati vrijedne organizatore „Makarskog sunca“ sigurno ću nekog zaboraviti pa im  svima zajedno čestitam na odličnoj organizaciji jubilarnog turnira i svima skupa želim da se ponovno okupimo iduće ljeto pod „Makarskim suncem“!

Sljedeće najave