Registracija

Upute za kreiranje najave događaja

Kako najaviti događaj u 4 koraka?


  1. U korisničkom sučelju odabrati MOJE NAJAVE!

  2. Kliknuti NAJAVI DOGAĐAJ!

  3. Ispuniti priloženi obrazac!

  4. Kliknuti OBJAVI!

*NAPOMENA: Morate imati kreirani barem jedan profil da bi mogli najaviti događaj!Opis polja u obrascu za najavu događaja:


NASLOVNA FOTOGRAFIJA (Kliknite ovdje za dodavanje fotografije)


Aktivno polje koje vas vodi u računalo gdje možete odabrati fotografiju događaja (baner, letak, flyer…). Ukoliko ne odaberete sami fotografiju, u profilu najave prikazati će se zadana fotografija.


VRSTA DOGAĐAJA:

U padajućem meniju možete odabrati:

  1. Utakmica

  2. Turnir

  3. Natjecanje

  4. Ostalo


Primjer 1 - Utakmica:


Preporuka: Prvo upisati imena klubova koji igraju utakmicu, a tek kasnije Naziv događaja!


Organizator (domaćin)/Protivnik (gost):

Vrijedi podjednako za utakmice pojedinaca kao u tenisu pa se unose nazivi sportaša, ili utakmice klubova gdje se upisuju nazivi klubova koji igraju.

Ako je klub/sportaš u bazi, upisom nekoliko slova ili riječi tražilica izbaci klub/sportaša sa punim nazivom te ga treba samo odabrati, odnosno kliknuti na njega. Ako klub/sportaš nije u bazi, automatski se kreira novi profil kluba koji se može preuzeti.


Naziv događaja:

Nakon što smo popunili gore navedena polja sa punim nazivom kluba/sportaša, kreiramo naziv događaja na način da kopiramo klubove/sportaše ili sami kreiramo naziv skraćenim nazivom kluba.


Primjer:

Organizator: NOGOMETNI KLUB MEĐIMURJE ČAKOVEC

Protivnik: DRNIŠKI OMLADINSKI SPORTSKI KLUB NOGOMETNI KLUB DOŠK

Naziv događaja: NK MEĐIMURJE ČAKOVEC - NK DOŠK DRNIŠ


Ime stadiona/objekta:

Upisati naziv sportskog objekta na kojem se odigrava utakmica. Ako se objekat nalazi u bazi, upisom nekoliko slova ili riječi tražilica izbaci naziv objekta, te ga treba samo odabrati, odnosno kliknuti na njega. Uz polje naziv objekta automatski se pojavljuju i ostali podaci: Mjesto, Ulica, Općina/Grad, Županija i Država. Ako objekat nije u bazi, automatski se kreira novi profil objekta, ali autor najave mora znati sve podatke o objektu jer se automatski kreira profil objekta koji se može kasnije preuzeti.


Navedena polja Organizator (domaćin)/Protivnik (gost) i Ime stadiona/objekta PREPORUČAMO ispuniti kako bi se najava događaja osim u kategoriji NAJAVE i KALENDAR DOGAĐAJA vidjela i u profilu DOMAĆINA, profilu GOSTA, ali i u profilu OBJEKTA, te samim tim postala vidljiva većem broju posjetilaca SPORTILUS-a, a postoji i mogućnost podijele najave na društvenim mrežama, te najava postaje viralna.


Email:

Obavezno upisati mail adresu autora najave, a može biti ista kojom se autor prijavljuje u servis SPORTILUS.


Početak/Završetak:

U padajućem meniju odabrati Dan, Mjesec, Godinu, Sat i Minute početka i završetka događaja kako bi događaj u kategorijama Najave i Rezultati, te u Kalendaru događaja, bio poredan kronološki.


Sport:

Iz baze odabrati sport ili sportsku aktivnost na koju se događaj odnosi. Ukoliko u bazi nema tog sporta, odabrati Ostalo. Podatak sport je obavezan kako bi posjetioci događaj mogli pronaći  u tražilici po sportu.


Dobna skupina:

Odabrati u padajućem meniju naziv dobne skupine koja sudjeluje u događaju, npr. kadeti, juniori… Ukoliko nema te dobne skupine, možete je dodati pod ostalo i upisati naziv.


Dob:

Predstavlja podatak o godinama sudionika događaja i upisuje se u obliku U-16 ili 18+


Liga:

Upisuje se naziv lige ili se odabere liga ako je kreirana u bazi.


Spol:

Označiti spol sudionika događaja.


Kolo:

Ako se najava događaja odnosi na ligaško ili kup takmičenje upisati kolo, npr 12.kolo.


Opis:

U tekstualnom editoru možete uređivati tekst, dodati fotografiju, linkove i ostale mogućnosti koje odaberete u meniju.


Najava događaja spremna je, a klikom na Objavi otvara se profil događaja, smješten je u tražilicu i vidljiv u gore navedenim kategorijama.Primjer 2 - Turnir:


Ako želite najaviti turnir na raspolaganju Vam je Raspored koji ima sljedeća polja za unos i to za svaki događaj posebno:

Početak: dan, mjesec, godina, sat i minute.

Ekipa 1 i Protivnik - sudionici klubovi ili sportaši

Rezultat: upis rezultata događaja.

Teren: upis broja ili slova terena.

Faza natjecanja: upisuje se naziv grupe ili skupine, finale, polufinale i sl.


Nakon popunjavanja jednog polja odaberete Dodaj utakmicu i ponovite postupak za svaku slijedeću utakmicu turnira.Sve najave su vidljive u kategoriji najave do ponoći na dan odigravanja, a nakon toga prelaze u kategoriju Rezultati gdje se također mogu pronaći po određenim kriterijima.


Partneri

Sljedeće najave