Registracija

Rukometni klub Maksimir Pastela Zagreb - Vijesti

4. DAN ERASMUS+ RAZMJENE U SKRADINU

 Izvještaj 4.dan

 Hrvatska ekipa zapocela je četvrti dan igrom znanom kao "Derdian game". Za zadatak su imali ovu svjetski poznatu ineteraktivnu igru, prezentirati i preko nje unaprijediti komunikaciju izmedju grupa. Ova igra je poznata po tome sto se dobiju odredjeni zadaci, koji se na kraju vezu jedan uz drugoga, te dolazi do izrazaja komunikacija, razumijevanje i zajednici rad, odnosno "team spirit". Uz to sto su se grupe dodatno povezale, mogle su se i uociti velike interkulturoloske razlike, izmedju ekipa.

 Drugi dio dnevnog zadatka je bila igra i trening. Nakon rucka podijeli smo ekipe i u 4 grupe odradili rukometne treninge, ovisno o znanju i sposobnostima, kao i zeljama samih sudionika. Unutar 4 grupe, ekipe su ucile osnovne rukometne elemente, kao i naprednu skolu trcanja uz pomoc rekvizita, kako bi stavili naglasak na koordinaciju i kako bi smanjili monotonost, a povecali aktivnost samih grupa. Team lideri su stavili naglasak na loptu i psihomotoricku brzinu, gdje je svaka grupa imala istu temu, ali kroz razlicite vjezbe i igrice.

 U predvečerje 4.dana, team lideri su se okupili kao i svaki dan, te donosili zaključke i evaluacije provedenih programa, kao i napredak samih sudionika. Lideri su napravili okrugli stol, gdje su pokušali naći zajednički jezik, kako da sto više unaprijede neke elemente rukometne igre, koje su si postavili kao zadatak da svi sudionici savladaju, kao i razumijevanje i napredak grupa i dnevnim zadacima.

 Za kraj dana Grčka ekipa je okupila sve sudionike, te su prezentirali tradicionalne Grčke plesove, kao i povijest, odnosno razvoj staro Grčke vještine Pankrateon. Gdje smo uz demonstracije elemenata hrvanja i boksa, odnosno početak večernjeg programa uz pjesmu i ples završili jos jedan sadržajno bogat dan erasmus plus programa.

 

23.06.2019 14:32, Goran PERIĆ
Sljedeće najave