Registracija

Zanimljivosti iz svijeta kickboxinga

Sportilus .com , 22.05.2016 20:32

Pročitajte zanimljivosti iz svijeta kickboxinga te saznajte više.

Kickboxing zanimljivosti

-Kickboxing je nastao početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća a pravila je napisao Mike Anderson.

- Kickboxing se dijeli na sedam disciplina: semi contact, light contact, full contact, low kick, Thai kickboxing, glazbene forme i aero kickboxing.

- Georg Frederic Brückner organizira 1974. godine prvo natjecanje između SAD-a i Europe pod nazivom ''Europsko sve-stilsko karate prvenstvo''.

-W.A.K.O. (World Association of Kickboxing Organizations) osnovana je 1975. godine, a Žarko Modrić iz Zagreba je jedan od suosnivača.

-Branko Cikatić naš najuspješniji kickboksač, prvi je pobjednik turnira K-1 koji se održao u Japanu 1993. godine.

-U filmu Kickboxer iz 1989. godine, glavnu ulogu tumači Jean-Claude Van Damme. U filmu glumi i Dennis Alexio, poznati kickboxing borac.

New Roman",serif">-Joe Lewis, Jeff Smith, Bill Wallace i Isaias Duenas su prvi prvaci u full contactu sa Svjetskog prvenstva 1974. godine koje se održalo u Los Angelesu.

-Prvi majstorski crni pojas koji je dodijelio Mike Anderson nekom od svojih učenika je Dušan Kružić iz Crikvenice, kasnije međunarodni sudac u kickboxingu i u drugim borilačkim sportovima.

-Hrvatski kickboxing savez osnovan je 1992. godine.   

- Svjetska i europska kickboxing prvenstva održavaju se naizmjenično svake druge godine.

-Hrvatska je sportska velesila u kickboxingu.

- Glazbene forme su modificirana verzija kickboxinga gdje se izvode kate sa zamišljenim protivnikom uz glazbenu podlogu.

- Glazbeni tempo u aero kickboxingu mora biti od 135 do 155 BPM (udaraca po minutu- beats per minute).

- Kickboxing natjecatelji koriste od zaštitne opreme: kacigu, rukavice (10 oz), bandaže, štitnik za zube, štitnik za genitalije, štitnik za potkoljenice, štitnik za prsa (žene), hlače za kickboxing i zaštitne papuče.

Sljedeće najave