Registracija

SVJETSKI BASEBALL KUP ZA ŽENE

Robert Kermeci , 05.08.2017 13:26

SVJETSKI BASEBALL KUP ZA ŽENE

Svjetski baseball kup za žene je međunarodni turnir na kojem se natječu nacionalne ženske baseball reprezentacije iz cijelog svijeta. Organizira ga Međunarodna baseball federacija (International Baseball Federation). Prvi Svjetski baseball kup za žene održao se od 30. srpnja do 8. kolovoza 2004. godine u kanadskom gradu Edmontonu.

Prva dva Svjetska kupa osvojila je reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država, dok je posljednjih pet osvojila reprezentacija Japana i to od 2008.do 2016. godine. Prije ovog natjecanja postojao je samo međunarodni baseball turnir World Series, na kojem su se najčešće natjecale samo tri ili četiri reprezentacije. To su Australija, Kanada, Japan i povremeno SAD.

Sve ekipe igraju jednu utakmicu sistemom ''svatko sa svakim''. Četiri najbolje momčadi plasiraju se u polufinale. Ekipa koja je osvojila prvo mjesto igra protiv ekipe koja je osvojila četvrto mjesto, te drugoplasirani igra protiv trećeplasiranog. Pobjednici u polufinalu natječu se za prvo mjesto. Poraženi u polufinalu igraju za brončanu medalju, a pobjednik osvaja ​​treće mjesto dok poraženi osvaja četvrto mjesto. Od ostalih ekipa koje su igrale na Svjetskom kupu, Kanada je na trećem mjestu sa jednom srebrnom, te tri brončane medalje, dok je Australija četvrta sa jednom osvojenom srebrnom medaljom. 

Sljedeće najave