Registracija

SKIJANJE-PRAVILA

Robert Kermeci , 09.06.2017 23:26

SKIJANJE-PRAVILA

Natjecatelj je ispravno prošao kroz vrata kada su oba vrha njegovih skija i oba stopala prošli liniju vrata. Ako natjecatelj izgubi skiju, bez počinjene greške odnosno ako nije zajahao slalomski štap, tada vrh preostale skije i oba stopala moraju proći liniju vrata. Ovo pravilo ne vrijedi kada se natjecatelj mora popeti natrag do vrata. Linija vrata u spustu, veleslalomu i super G, gdje se vrata sastoje od dva para štapova sa promidžbenim oglasima između njih, je zamišljena najkraća linija između dva unutrašnja štapa na nivou snijega. Linija vrata u slalomu je zamišljena najkraća linija između štapa oko kojeg se okreće i vanjskog štapa. U slučaju da natjecatelj pomakne štap iz njegove okomite pozicije prije nego što su oba vrha natjecateljevih skija i oba stopala prošla liniju vrata, vrhovi skija i stopala i dalje moraju proći originalnu liniju vrata koja je označena na snijegu. U paralelnom slalomu, prolaz je ispravan ako su oba vrha skija i oba stopala prošli sa vanjske strane oznake vrata u pravcu okreta.

Natjecatelju

New Roman","serif";mso-fareast-font-family: TimesNewRoman">će biti zabranjeno nastupiti na bilo kojem FIS međunarodnom natjecanju ako nosi znakove na odjeći i opremi ili se ponaša nesportski u startnom prostoru, prekrši pravila FIS u pogledu opreme i marketinških oznaka te ako odbije medicinski pregled koji zahtjeva FIS. Isto tako zabranjen je nastup ako trenira na stazi koja je zatvorena za sve natjecatelje,ako nije nastupio na najmanje jednom treningu spusta sa mjerenjem vremena, te ako ne nosi zaštitnu kacigu koja odgovara pravilima o natjecateljskoj opremi, ili nema stopere na svojim skijama. Također zabrana vrijedi ako je bio eliminiran u prvoj vožnji iako je prekršio pravila. Ako je natjecatelj startao na natjecanju a komisija kasnije utvrdi da je prekršio jedno od ovih pravila, komisija mora natjecatelja kazniti.

Kaznu će komisija razmatrati ako natjecatelj prekrši pravila reklamiranja i opreme, promjeni startni broj na nedozvoljen način, ne nosi službeni startni broj prema pravilima, skija kroz vrata ili vježba pored staze izvodeći okrete paralelne onima postavljenim u stazi te ako nije spreman startati na vrijeme ili pogrešno starta. Također ako krši pravila starta ili starta na način koji nije dozvoljen prema pravilima, zahtjeva ponovnu vožnju za koju se dokaže da nije imao pravo, ako nastavi voziti stazu nakon što je promašio vrata, ako ne prođe cilj u skladu sa pravilima. Isto tako ako skine skije prije nego što prođe “crvenu liniju”, napusti ciljni prostor kroz službeni izlaz sa kompletnom opremom koju je koristio na natjecanju, i primi pomoć sa strane za vrijeme natjecanja. Natjecatelj će biti diskvalificiran ukoliko sudjeluje u utrci pod lažnim identitetom, ako ugrozi sigurnost osoba ili imovine, te ako ne prođe ispravno kroz vrata. Na Zimskim olimpijskim igrama, FIS svjetskim prvenstvima i FIS svjetskom kupu, Organizacijska komisija mora osigurati video snimanje tako da cijeli slalom može biti snimljen. Na drugim utrkama iz Međunarodnog skijaškog kalendara, video i filmska kontrola se preporučuje. Svi natjecatelj u spustu su obavezni nositi zaštitnu kacigu koja odgovara specifikaciji za natjecateljsku opremu. 

Sljedeće najave