Registracija

Sandra Paović

Robert Kermeci , 06.09.2016 08:44

SANDRA PAOVIĆ

Rođena je u Vukovaru 15. travnja 1983. godine. Članica je stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Uriho iz Zagreba. Natječe se u stojećoj kategoriji 6. Do 2009. godine, Sandra je osvajala europska odličja i bila među najboljim stolnotenisačicama u Europi, zajedno s Tamarom Boroš. U Bremenu je 2000. osvojila broncu mješovito parovi, te u Arhusu 2005. srebrnu medalju ekipno. Također je bila višestruka prvakinja Hrvatske. Nastupila je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Život joj se preokrenuo tog kobnog siječanjskog dana 2009. kada se dogodila prometna nesreća u Francuskoj, u kojoj Sandra jedva preživljava. Posljedica nesreće je oštećenje kralježnice. Terapija i vježbe, te njen sportski duh pomažu joj da stane na noge uz pomoć štaka. Ne odustaje od sporta, te kao parasportašica dva puta osvaja naslov europske prvakinje 2013.(Italija) i 2015. (Danska). Svjetski prvak postala je 2014. godine na SP u Pekingu pobijedivši u finalu s 3-0. Međunarodna stolnoteniska federacija dodijelila joj je 2015. nagradu ''Star Awards'' za najbolju stolnotenisačicu s invaliditetom na svijetu!  

Cilj na POI 2016 u Riju joj je zlatna medalja. Citiramo Sandru:'' Volim kada je teško i kada se za nešto moram izboriti jer tada znam da dajem sve od sebe. Gornja granica limita je moj glavni pokretač, a uspjeh vidim kao rad, odgovornost, suze, smijeh, hrabrost i davanje sebe 100 %  kada sam u areni. Svi parasportaši su veliki borci koji savladavaju nevjerojatne prepreke koje olimpijci i sportaši bez invaliditeta ne poznaju''.

Sljedeće najave