Registracija

RUKOMET-OPREMA

Robert Kermeci , 27.09.2017 16:08

RUKOMET-OPREMA

Svi igrači jedne ekipe nose jednake dresove. Dresovi ekipa moraju se jasno razlikovati kombinacijom boja i uzoraka. Svi igrači u ulozi vratara imaju istu boju dresa, koja se bojom razlikuje od boje dresa igrača u polju obiju ekipa i protivničkih vratara.

Brojevi na leđima moraju biti najmanje veličine 20 centimetara i najmanje 10 centimetara na prsima. Koriste se brojevi od 1 do 99. Igrač u polju koji ulazi na mjesto vratara mora imati isti broj dresa u oba dvije uloge. Boja brojeva mora se jasno razlikovati od boje i uzorka dresa.

Igrači moraju nositi sportsku obuću a u pravilu su to tenisice sa potplatom od gume. Rukometni golovi  izrađuju se iz četvrtastog  metalnog profila 80 x 80 mm a trebaju biti proizvedeni prema važećem DIN EN 749 standardu (316 cm širine i 208 cm visine).

Lopta je izrađena od kože ili od umjetnih materijala. Površina ne smije biti skliska ili sjajna. Lopta broj 3 prema EHF/ IHF pravilima za seniore i kadete starije od 16 godina ima opseg od 58 do 60 centimetara i težine je 425 do 475 grama. Takvih je dimenzija da je prosječni igrač može držati prstima jedne ruke, s dlanom prema dolje. U prodaji postoje i specijalna rukometna ljepila koja se koriste radi bolje kontrole igrača nad loptom.

Dozvoljena je upotreba štitnika za koljena, a vratari nose suspenzore- štitnike za genitalije. Nošenje predmeta nije dopušteno ako predstavlja opasnost za igrače. To uključuje štitnike za glavu, maske za lice, narukvice, satove, prstenje, lančiće, naušnice, naočale bez vrpce za učvršćenje ili s tvrdim okvirom, kao i ostale potencijalno opasne predmete.

Sljedeće najave