Registracija

Pripreme hrvatske rukometne reprezentacije u Termama Sveti Martin

Sanimir Radek , 20.06.2016 11:20

Nedjeljno prijepodne proveo sam u društvu rukometne reprezentacije hrvatske koja je u sklopu priprema za Olimpijske igre u Brazilu boravila od srijede u Termama Sveti Martin. Zahvaljujući izborniku Željku Babiću imao sam čast prisustvovati pripremi za trening i zadnjem treningu u ovoj fazi priprema koji je održan u sportskoj dvorani u sklopu Spa&Sport resort Sveti Martin, te razgovarati sa igračima, trenerima i tehničkim osobljem. Uz već spomenutog izbornika koji mi je bio cimer i suigrač u Zagrebu, te suigrač u Metkoviću našli su se tu igrači i treneri protiv kojih sam igrao, Horvat, Čupić, Metličić, Matošević, Udovičić, zatim djeca od nekadašnjih sportskih rivala Duvnjaka i Šebetića, do odličnog vratara Filipa Ivića koji nam je zadavao puno muka u utakmicama Zagreba i najperspektivnije generacije RK SAN-SPORT (92. godište), te trenera Tomljanovića iz metkovskih rukometnih dana. 

Sugovornici su bili suglasni da su Terme Sveti Martin idealno mjesto za pripreme rukometaša jer uz mir i tišinu, pogodnu klimu, domaćinsku atmosferu imaju i sve sportske sadržaje koje su potrebne momčadima prilikom odabira mjesta za pripreme. Jedini nedostatak je (ne)rukometna dvorana kojoj fali desetak metara kako bi bila pogodna i za rukometni trening. O temi rukometne dvorane ipak u nekom drugom članku. 

Izbornik Željko Babić zadovoljan je ambijentom, zelenilom, klimom i cijelim kompleksom  naglasivši pritom korisne bazene i wellness koji služe za ubrzani oporavak igrača nakon napornih treninga.

Naš slavni kapetan iz najtrofejnijih dana, Petar Metličić, sadašnji pomoćni trener reprezentacije naglasio je da je super zadovoljan sa smještajem, atmosferom u ekipi, a posebno s domaćom „spizom“ koja je u usporedbi s dalmatinskom ipak znatno jača, začinjenija i masnija, te odgovara igračima u ovoj fazi priprema. 

Trener vratara Valter Matošević najviše žali zbog kratkoće vremena provedenog u Termama i napornog dnevnog rasporeda zbog kojeg nije uspio sjesti na bicikl i bolje upoznati naš brežni kraj. 

Što se tiče samog prijepodnevnog termina na rasporedu je bio crossfit trening kojeg je do detalja isplanirao i vodio „profa“ Mario Tomljanović, a igrači marljivo i bez zamjerki odradili u idiličnoj i obiteljskoj atmosferi koju njeguje izbornik Željko Babić.

Želio bih naglasiti jedan detalj i pohvaliti stručni stožer glede treninga, a to je da su za vrijeme treninga odvojeno radili igrači i vratari po posebnim programima, te su vratari Stevanović, Pešić i Ivić imali ipak nešto lakši raspored vježbi za odraditi za razliku od igrača.

Nakon treninga igrači su se brzo ukrcali i krenuli službenim autobusom prema hotelu gdje je slijedilo tuširanje, pakiranje stvari, ručak i odlazak prema Zagrebu. 

Tehniko reprezentacije Ivica Udovičić upoznao nas je s daljnjim rasporedom priprema prije odlaska na Olimpijadu u Brazil. Nakon Terma Sveti Martin odlaze prvo na deset dana u Split, zatim Zadar te Opatija, a od prijateljskih utakmica potvrđene su po dvije protiv Slovenije i Švedske, te jedna u Brazilu protiv evropskog prvaka Njemačke.

Da podsjetimo, naša reprezentacija će igrati u skupini A olimpijskih igara, a protivnici su nam  FrancuskaDanskaTunisKatar i Argentina. Prve četiri reprezentacije iz svake skupine uvrstiti će se u četvrtfinale.

 

Našoj reprezentaciji želim finale Olimpijskih igara, povratak u Terme Sveti Martin na pripreme za buduće uspjehe te veću popularizaciju rukometa u Međimurju i općenito u našoj državi!

 

Foto galerija: http://www.sportilus.com/najave/pripreme-hrvatske-rukometne-reprezentacije-za-oi-2016

Video galerija: https://www.youtube.com/channel/UCqk55WpO0bdRGvBOfl7i2ng

Sljedeće najave