Registracija

PREGLED PETOG DANA NASTUPA HRVATSKIH OLIMPIJACA NA OI RIO 2016

Robert Kermeci , 11.08.2016 06:16

PREGLED PETOG DANA NASTUPA HRVATSKIH OLIMPIJACA NA OI RIO 2016

Judašica Barbara Matić nastupila je u kategoriji do 70 kilograma u svojoj prvoj borbi na Olimpijskim igrama. Bolja od Barbare bila je Maria Perez iz Portorika koja je izvela bacanje waza-ari sredinom borbe, te do kraja sačuvala prednost. Barbara je ovaj poraz teško primila, ali njezino vrijeme tek dolazi, te će biti prilika za olimpijske medalje.

Hrvoje Sep poražen je u osmini finala poluteške kategorije (81 kg) u borbi protiv brazilskog boksača Michela Borgesa jednoglasnom odlukom sudaca 0-3 (28-29, 28-29, 28-29). Hrvoje je tako propustio priliku da se u četvrtfinalu bori protiv trostrukog uzastopnog svjetskog prvaka Kubanca Julia Cesara la Cruza.

Tonči Stipanović u klasi Laser, a Tina Mihelić u klasi Laser Radial nastupili su petom i šestom plovu. Tonči je u petom plovu osvojio 6., a u šestom

plovu 7. mjesto, te je i dalje vodeći u ukupnom poretku. Tina je u petom plovu osvojila 4. mjesto, a u šestom plovu 14. mjesto, te je ukupno nakon šestog plova deveta. Ivan Kljaković Gašpić nastupio je u klasi FINN, te trećem plovu osvojio 10 mjesto, dok je u četvrtom plovu završio na 15. mjestu. U ukupnom poretku Ivan je na 9. mjestu. Šime Fantela i Igor Marenić nastupili su u klasi 470, te u prvom plovu osvojili prvo mjesto, a u drugom plovu drugo mjesto. Nakon prvog dana utrke Šime i Igor su vodeći dvojac.

Marin Ćilić je trebao odigrati meč u osmini finala teniskog turnira protiv Francuza Monfilsa, ali je taj susret kao i svi ostali odgođen zbog kiše za četvrtak.

Barakude su odigrale utakmicu 3. kola skupine B protiv Španjolske, te izgubile sa 4:9 (0:2, 1:2, 2:1, 1:4). Pogotke za Hrvatsku postigli su Sukno, Bušlje, Joković i Garcia, dok je Echenique bio najbolji kod Španjolaca sa četiri pogotka. U 4. kolu igramo protiv Italije.

 

Sljedeće najave