Registracija

Predstavljena košarkaška monografija 'Ovo smo mi'

Sportilus .com , 03.06.2016 19:13

U 18:30 sati u zgradi Scheier predstavljena je knjiga 'Ovo smo mi' autora Stjepka Sorića (1941. - 2016.) koju Košarkaški savez Međimurske županije izdaje povodom 50. obljetnice početka igranja košarke u Čakovcu. Velik broj dokumenata, karikatura i fotografija uvršteno je na više od 550 stranica monografije. U više od deset godina rada na monografiji Sorić je okupio i velik tim suradnika koji su dali svoje impresije o razvoju košarke u Međimurju i svoj doprinos stvaranju monografije.


Uz Stjepka Sorića, koji je i sam bio jedan od nositelja ekspanzije čakovečke košarke od 1980. do 2000. godine, knjizi o "prvih 50 godina" košarke u Međimurju trudili su se svoj doprinos dati i Ivica Ico Barić, Zlatko Knolmajer, Boris Lisjak, Nenad Ilijaš, Bruno Kovačić, Bojan Hrkač, Branko Damjanović, Teo Cilar, Srećko Šopar, Branko Bel, Branko Hajdinjak i Krešimir Ivanek. U knjizi su korištene fotografije Ljudevita Žganca, Ivice Žiškovića, Mladena Šarića, Dubravka Lesara, Bojana Damiša, Vjerana Žganca Rogulje, Bojana Jurišage i iz osobne arhive autora.

Autor Stjepko Sorić na žalost nije dočekao predstavljanje knjige. U njeno je pisanje uložio mnogo truda i vremena. Knjiga govori o povijesti međimurske košarke s posebnim naglaskom na Košarkaški klub Međimurje Čakovec u kojemu je niz godina obavljao funkciju tajnika i bio kroničar košarkaških događanja.

Knjiga je otisnuta u 250 poklon – primjeraka u tiskari "Zrinski" Čakovec, a grafički je oblikovana u studiju "Dvije lije" u Čakovcu.


Sljedeće najave