Registracija

Pavle Kostov

Robert Kermeci , 23.07.2016 20:51

PAVLE KOSTOV

Rođen je 28. rujna 1987. godine u Zadru. Natječe se u klasi 49er, jedrenje. Član je kluba Uskok iz Zadra. Nastup na Olimpijadi u Riju ostvario je zajedno sa Petrom Cupaćem osvojenim sedmim mjestom na Europskom prvenstvu u Portu 2015. godine.

Sudjelovao je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i osvojio sedamnaesto mjesto. Četiri godine kasnije na Olimpijadi u Londonu ostvaruje isti rezultat. Na Europskom prvenstvu 2012. koje se održalo na jezeru Garda u Italiji, zajedno je sa Petrom Cupaćem osvojio četvrto

mjesto u klasi 49er što je tada bio najveći uspjeh hrvatskog jedrenja.

Kostov, Cupać i njihov trener Ivan Bulaja dobitnici su prestižne nagrade ''Pierre de Coubertin'' za 2008. godinu. Ova se nagrada dodjeljuje za fair play gestu kojom se može ispustiti pobjeda, dobiti kaznene bodove, a sve to kako bi se pomoglo protivnicima. Naime, na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. danski su jedriličari Jonas Warrer i Martin Kirketerp Ibsen bili u prilici osvojiti zlato, ali im je pukao jarbol. Tada nastupaju naši reprezentativci, te sa trenerom donose odluku o pomaganju suparnicima u osvajanju zlata, pripremivši im brod u rekordno kratkom vremenu tako da su Danci stigli na start unutar dozvoljenog vremena. Ova gesta im je pomogla u osvajanju zlata, a našima donijela veliko priznanje.

Sljedeće najave