Registracija

Najpoznatija bowling natjecanja

Sportilus .com , 18.07.2016 19:03

Pročitajte o najpoznatijim bowling natjecanjima te saznajte više o njima.

Kuglanje najdogađaji

WTBA World Tenpin Bowling Championships je natjecanje u kojem sudjeluju sve zemlje koje su članice WTBA (World Tenpin Bowling Association). Do 2005. godine natjecanje u muškoj i ženskoj kategoriji održavalo se u isto vrijeme, ali zbog porasta broja prvenstava posljednjih nekoliko godina, odlučeno je da se natjecanje odvoji na muško i žensko posebno. Kuglači se natječu pojedinačno, parovi, trio i ekipno. Na svim dosadašnjim natjecanjima, reprezentativke SAD-a su daleko najuspješnije kuglačice, dok su na drugom mjestu kuglačice Južne Koreje. U muškoj kategoriji također je reprezentacija SAD-a prva po broju osvojenih medalja, dok su drugi Šveđani te treći, finski reprezentativci.

World Tenpin Masters godišnje je natjecanje u kuglanju sa deset čunjeva (bowling). Sudjeluje šesnaest najboljih svjetskih kuglača, igra se sistemom na ispadanje. Natjecanje prati televizija

i emitira se diljem svijeta putem poznatog sportskog kanala. Na tom natjecanju sa svake strane staze su sjedalice za gledaoce kako bi se postigla dobra atmosfera i dobio veliki pritisak na kuglača, a što čini ovaj Masters vodećim među televizijskim kuglačkim turnirima. Održava se od 1998. godine a Englez Paul Moor trenutačno je najbolji sa tri osvojena Mastersa.   

World Ranking Masters je natjecanje u kojem sudjeluju dvadeset i četiri najbolja kuglača sa tri velika turnira, a to su europski, azijski i američki. Najboljih osam sa svakog kontinenta dolazi na World Ranking Masters gdje se dodaje još jedan učesnik turnira zemlje domaćina. Natječu se muškarci i žene. Do pobjednika se dolazi u finalu gdje se do tada igra na ispadanje. Finalisti međusobno igraju tri meča i tako se dobiva pobjednik turnira.

PBA World Championship je natjecanje u bowlingu, a do 2002. godine se zvalo PBA National Championship. Prvo natjecanje održano 1960. godine. Earl Anthony je najviše puta bio osvajač ovog natjecanja, sa ukupno šest pobjeda. Slijedi ga Walter Ray Williams Jr. i Norman Duke sa tri pobjede.

Sljedeće najave