Registracija

Miljenko Vučić

Robert Kermeci , 28.08.2016 23:04

MILJENKO VUČIĆ

Rođen je 6. listopada 1981. godine u Ogulinu. Član je atletskog kluba Odisej iz Kutine. Bacač je kugle, a natječe se u kategoriji slijepih i slabovidnih osoba. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom mjestu, dok je u Rijeci studirao na Filozofskom fakultetu i stekao zvanje inženjera politehnike. Sa 22. godine počinje gubiti vid, ali to ga ne sputava da završi fakultet.

Upoznaje trenera Danijela Termina koji ga 2011. godine upućuje u atletiku, te kasnije odlazi u zagrebački Agram. Trenira s trenerom Mihovilom Rendulićem od 2013., a u Kutinu odlazi svaka dva tjedna vikendom na treninge tehnike, dok u Ogulinu vježba u teretani na dobivanju snage.

Miljenko je dva puta osvajio 5. mjesto na IPC Svjetskom prvenstvu u kategoriji za slijepe i slabovidne osobe u Lyonu 2013. i to u bacanju kugle, te bacanju diska. Vučić je osvojio drugo mjesto u bacanju kugle, u Seulu na IBSA Svjetskim igrama s rezultatom 14,43 m. Isti rezultat ponavlja i na IPC europskom prvenstvu u Grossetu ove godine gdje je osvojio 2. mjesto. Zaposlen je u Gradskoj upravi kao referent za udruge i osobe s invaliditetom. Predsjednik je ogulinske Udruge slijepih. Nada se drugom mjestu i srebrnoj medalji na Paraolimpijskim igrama u Riju, a planira se aktivno baviti sportom do 2020. godine, te tada preći u trenerske vode.   

Sljedeće najave