Registracija

Marijan Presečan

Robert Kermeci , 29.08.2016 17:56

MARIJAN PRESEČAN

Marijan nastupa u atletskoj disciplini bacanje kugle i diska. Član je zagrebačkog kluba Agram. Natječe se u kategoriji F53. Rođen je 30. kolovoza 1977. godine u Slatini, gdje i danas živi. Nastradao je u dobi od 22. godine u prometnoj nesreći kao suvozač, te mu je oštećena kralježnica i od tada je u kolicima. Kao osnovnoškolac, Marijan je kratko vježbao hrvanje, pa se prebacio na košarku. Nakon prometne nesreće, počinje trenirati stolni tenis. Posljednje dvije godine intenzivno trenira atletiku, a kuglu baca jačom lijevom rukom iako je dešnjak.

New Roman","serif"">Nastupio je na IWAS Svjetskim igrama u Sočiju 2015. te osvojio dvije medalje. Zlatnu u bacanju diska s rezultatom 14,29 m, te srebrnu u bacanju kugle s osobnim rekordom 6,64 metara. Na Europskom prvenstvu u Grossetu osvojio je treće mjesto u bacanju kugle s rezultatom 6,29 m.

Svoj prvi nastup na Paraolimpijskim igrama u Riju ostvario je imenovanjem HPO-a, nakon što je Međunarodni paraolimpijski odbor dao Hrvatskoj dva mjesta za po jednu atletičarku (Milka Milinović) i jednog atletičara. Razlog je nenastupanje ruskih paraolimpijaca zbog skandala s dopingom. Sretno Marijane!

 

Sljedeće najave