Registracija

MAČEVANJE- WORLD COMBAT GAMES

Robert Kermeci , 06.07.2017 16:21

MAČEVANJE- WORLD COMBAT GAMES

World Combat Games je međunarodni sportski događaj na kojem se natječu sportaši iz borilačkih sportova. Održava se svake tri godine. World Combat Games organizira Sport accord, savez koji je pod okriljem Međunarodnog olimpijskog odbora, a okuplja olimpijske i neolimpijske sportove. Cilj je popularizacija sportova i održavanje tradicije. Natjecanje je  popraćeno kulturnim programom koji prikazuje drevne tradicije i vrijednosti borilačkih vještina te njihov doprinos u današnjem društvu. To su boks, aikido, mačevanje, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kick boxing, Muay Thai, sambo, savate boks, sumo, taekwondo, hrvanje i wushu.

Prvi World Combat Games održan je u Pekingu 2010. godine. Natjecalo se preko tisuću sportaša sa svih kontinenata. U osam dana natjecanja dodijeljeno je 118 zlatnih medalja. Ukupni pobjednik bila je Rusija sa 18 zlatnih medalja ispred Kine sa 15, te Ukrajine sa 7 osvojenih zlatnih odličja.

Drugi World Combat Games održan je u Sankt Peterburgu (bivši Lenjingrad), 2013. godine. Na ovom natjecanju mačevanje i savate, prvi su puta uključeni u natjecateljski program World Combat Gamesa, dok su na prvom bili demonstracijski sportovi. Natjecanje u mačevanju održano je u muškoj i ženskoj konkurenciji u sve tri discipline. Najbolji su bili natjecatelji i natjecateljke iz Južne Koreje, osvojivši dvije zlatne i jednu srebrnu medalju. Drugi su bili mađarski predstavnici sa po jednom zlatnom, srebrnom i brončanom medaljom.

Sljedeće najave