Registracija

Lige mlađih dobnih kategorija HRS-a

Sanimir Radek , 01.11.2018 06:41

Lige mlađih dobnih kategorija HRS-a

 

Prošlo je nešto više od mjesec dana od početka natjecanja mlađih dobnih skupina dječaka u kadetskim i mlađe kadetskim ligama, te ligama za dječake A i B. u regijama središte, istok, zapad, sjever i jug. Klubovi su uredno poplaćali sve namete: kotizacije i članarine, a uz to tjedno i plaćaju službenim osobama naknade za obavljanje dužnosti nadzornika i sudaca.

Neke lige vodi kancelarija Hrvatskog rukometnog saveza (prve kadetske i mlađe kadetske lige), dok su lige dječaka A i B dodijeljene povjerenicima po regijama.

 

Sportilus platforma zamišljena je između ostalog kao mjesto na kojem će se objavljivati rezultati utakmica svih dobnih kategorija, od seniora do mini rukometa. Uz rezultate liga po kolima može se vidjeti i poredak ekipa na tablici, raspored natjecanja po kolima, Glasnici liga i sve ostale informacije o ligama.

Pružili smo ruku suradnje i savezu i povjerenicima liga te od njih tražili samo da nas stave na mailing listu kad šalju Glasnike klubovima da bi objavljivali rezultate utakmica.

 

S obzirom da su rezultati utakmica javno dostupni podaci željeli smo objavljivati rezultate utakmica netom po odigravanju

istih jer povjerenici te rezultate dobivaju, međutim naišli smo u većini slučajeva na zid šutnje ili odbijanja slanja i rezultata i Glasnika.

 

Žalosno je da u današnje digitalno doba koje svi zazivamo, rezultate utakmica vidimo jedino u Glasnicima koji se u pravilu izrađuju nakon zadnje odigrane utakmice kola ili kruga, te tek onda šalju klubovima, a to je vremenski period od par dana do nekoliko tjedana. Znači, neko si je uzeo za pravo privatizirati rezultate i držati ih pohranjene na pametnim telefonima i računalima, a ne ih objaviti ih!

Izgovor je da ne mogu objaviti dok nemaju zapisnike utakmica i bla, bla, bla.... Rješenje im je ponuđeno, rezultati do pojave Glasnika mogu biti neslužbeni, a nakon objave Glasnika službeni.

Da ne spominjem da nekim savezima i povjerenicima treba po mjesec dana da objave Glasnik, te u njega strpaju dva, tri, pa i više kola odigranih utakmica.

O točnosti podataka, pravopisnim greškama, nepismenosti povjerenika i njihovoj nemarnosti ovdje ne želim trošiti riječi, jer jedino znaju napisati visinu i rokove plaćanja kazni klubovima,  za to su ih jedino osposobili u savezu.

Nama preostaje, kao i do sada, snalaziti se na različite načine kako bi došli do rezultata utakmica.

Gospodo, rukomet se igra i igrati će se sa Vama ili bez Vas, a rezultati će biti objavljeni htjeli Vi to ili ne!

 

 

Sljedeće najave