Registracija

KICKBOXING: NAJTROFEJNIJI SPORTAŠI

Robert Kermeci , 02.10.2017 16:37

KICKBOXING: NAJTROFEJNIJI SPORTAŠI

Rob Kaman iz Nizozemske, rođen je 1960. godine u Amsterdamu. Devet puta bio je prvak u kickboxingu i tajlandskom boksu po WKA, ISKA,IKBF i IMF. Pobijedio je ukupno 98 puta od čega je 78 borbi završeno knock-outom. Kao mladić igrao je za nogometni klub Ajax, a sa šesnaest godina počinje trenirati tajlandski boks. Poznat je po svom low- kicku pa je dobio nadimak Mr. Low Kick. Smatra se najvećim kick boksačem svih vremena.

Ernesto Hoost također Nizozemac, rođen je u Heemskerku  i četverostruki je svjetski prvak u K-1 natjecanju. Na prvom K-1 turniru poražen je u od našeg Branka Cikatića. U svojoj karijeri ostvario je 97 pobjeda, 62 ih je završilo knock-outom. Povlači se iz K-1 natjecanja 2006. godine. Po izboru američkog časopisa ''Black Belt'', Hoost je proglašen 2004. full contact borcem godine.

Branko Cikatić rođen je u Splitu 1954. godine i prvi je pobjednik turnira K-1. Natjecanje se održalo u Japanu 20.4.1993. godine. Osvojio je nagradu ''Zlatna rukavica'' 1989. godine, koje dodjeljuje njemački časopis ''Karate Budo Magazine'' i ujedno je proglašen najpopularnijim borcem među svim borilačkim sportovima. Najstariji je borac kojemu je uspjelo pobijediti na K-1 turnirima jer je do naslova došao u dobi od 38 godina. U amaterskoj karijeri pobijedio je 152 puta. Višestruki je svjetski i europski prvak u tajlandskom boksu i kick boksu. Crni pojas ima u judu, shotokanu i taekwondu. Nadimak  mu je ''Hrvatski Tigar''. Odlikovan je ordenom ''Red hrvatskog trolista'' koje je dobio zbog promicanja Hrvatske u svijetu. Diplomirao je kineziologiju i odigrao ulogu u filmu Skyscraper  kao lik Zarkov.

Mirko ''Cro Cop'' Filipović rođen je 1974. godine u Privlaci (Vukovarsko-srijemska županija). On je boksač, kick boksač i K-1 borac ponovno od 2011. godine. Kao borac mješovitih borilačkih vještina (MMA) nastupao je do 2011.godine kada se vraća u K-1 natjecanje. 1999. godine u finalu K-1 je poražen od Hoosta. Cro Cop osvaja turnir K-1 u Zagrebu 2013.gdje u finalu pobjeđuje Ismaela Londta iz Surinama. Filipović je jedan od najpopularnijih majstora borilačkih vještina u svijetu i jedan od najboljih kickboksača današnjice. Krajem 2014. pobjeđuje Satoshia Ishiia te brani svoj IGF pojas.

Semmy Schilt rođen je 1973. godine u Rotterdamu. Četiri puta bio je pobjednik K-1 turnira i trenutačno je najbolji kick boksač na svijetu. Schilt je prvak u karateu, kickboksu i u mješovitim borilačkim vještinama. Visok je 212 cm i težak 132 kg. Časopis ''Black Belt'' proglasio ga je 2008. godine full contact borcem godine. 

Sljedeće najave