Registracija

IZGLED POZORNICE ZA BODY BUILDING NATJECANJE

Robert Kermeci , 01.05.2017 10:29

 

IZGLED POZORNICE ZA BODY BUILDING NATJECANJE

 

Prema IFBB pravilima natjecanje se može održati gdje je god to moguće ali da mjesto bude odgovarajuće veličine, sa profesionalnom rasvjetom, zvukom i mjestima za sjedenje.

Organizator treba obratiti pažnju na nekoliko detalja koji bi trebali minimalistički zadovoljiti uvjete održavanja natjecanja.

Suci bi trebali sjediti na povišenom dijelu sa optimalnom visinom od 80 centimetara, odnosno ako nema sjedala u minimalno dvije razine (kao kino primjerice), tada pozornica mora biti na visini od 1 metar, kako bi suci imali potpun pogled na natjecatelje.

Pozornica (stage) trebala bi biti prekrivena sivim tepihom,

dok bočne strane mogu biti prekrivene tkaninom odnosno može biti obojena podloga. Pozadina mora biti neutralna, boje koja ne ometa pažnju, po mogućnosti tamno plava ili crna. Na njoj mora biti istaknut logo IFBB-a i naziv natjecanja. Također i natpisi sa reklamama mogu biti na mjestima kako ne bi ometali suce prilikom ocjenjivanja.

Što se tiče zvuka, ozvučenje mora biti reproducirano na najbolji mogući način. Organizator je odgovoran i za svakog natjecatelja te mora znati točan trenutak koji je pogodan za početak glazbe. Tonski tehničar smješten je, gledano sprijeda, na lijevoj strani pozornice.

Svijetlo u dvorani osigurano je sa tri setova od kojih prvi osvjetljuje cijeli red natjecatelja, dok drugi mora biti usmjeren na mjesto gdje natjecatelj pozira. Treći set svojom rasvjetom pokriva pet natjecatelja na mjestu za poziranje. Rasvjeta mora biti snage 1000 W za cijelu pozornicu i visi pod kutom od 45 °, dok rasvjeta od 500 W svijetli na prednju stranu pozornice i visi pod kutom od 65 °.

Fotografi i TV osoblje ne smiju ometati pogled sudaca ili gledatelja.

 

 

Sljedeće najave