Registracija

Ivan Horvat

Robert Kermeci , 27.06.2016 11:38

IVAN HORVAT

Ivan Horvat rođen je u Osijeku 17. kolovoza 1993. godine. U disciplini skok s motkom našao se sasvim slučajno, još 2007. godine, kada je nastupao na školskom prvenstvu u atletici. Trebao je skakati u dalj, ali je neposredno prije natjecanja izbačen iz ekipe zbog dolaska boljeg skakača. To mu je otvorilo vrata prema disciplini skok s motkom jer ga je tadašnji trener Josip Gašparac upitao želi li skakati. Unatoč nepoznavanju discipline, Ivan se odlučio okušati u skoku s motkom te tako započeo sjajnu karijeru pa sada sanja o ulasku u finale na Olimpijskim igrama u Riju.

Sa

16 godina (2009.-te), osvaja osma mjesta na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore u Bressanoneu te godinu dana kasnije na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru. Osvojio je srebrnu medalju na Europskom atletskom prvenstvu za mlade (EYOF) koje je održano u Tampereu 2009. godine. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Barceloni 2012. godine ponovno osvaja srebro sa preskočenih 5,55 metara. Horvat nastupa 2015. na Europskom prvenstvu do 23 godine u glavnom gradu Estonije Tallinu, te osvaja 5. mjesto. Iste godine proglašen je kao najbolji hrvatski atletičar na svečanosti ''CRO Athletics Gala'' . Vlasnik je osobnog i državnog rekorda sa preskočenih 5,71 metara. Dobitnik je Nagrade HOO-a Dražen Petrović 2012. godine.

Ivan Horvat je po treći put osvojio zlatnu medalju na balkanskim prvenstvima. Posljednje je održano 25. i 26. lipnja 2016. godine u rumunjskom gradu Pitestiju. Bravo Ivane!

Sljedeće najave