Registracija

HOKEJ NA TRAVI-OPREMA

Robert Kermeci , 30.06.2017 22:22

HOKEJ NA TRAVI-OPREMA

Hokejaši na travi od opreme koriste dres, zaštitne rukavice, kacigu, štitnik za potkoljenice i gležnjeve, štitnike za zube, palicu i lopticu. Prema pravilima FIH-a igrači nose jednobojnu majicu koja se razlikuje od protivničke ekipe.

Vratar obavezno nosi kacigu, štitnike za tijelo,štitnike za nadlaktice, potkoljenice i laktove. Kaciga prekriva cijelu glavu i vrat, te ima učvršćenu zaštitu za lice. Rukavice za vratara širine su do 228 mm i dužine 355 mm. Štitnici za noge široki su do 300 mm. Obuća za hokejaše izrađena je od kože, s dodatnim pojačanjima unutrašnjeg stopala, a na potplatu ima

gumene čepove. Igrači u polju mogu nositi zaštitu za lice koja je napravljena od silikona, prilagodljiva licu i ne upija znoj. Igrači mogu nositi zaštitnu rukavicu kojom se sprečava vibriranje palice prilikom udaranja loptice.

Palica je dužine od 80 do 95 cm, tradicionalno izrađena od drva, a u novije vrijeme od umjetnih materijala kao fiberglas, kevlar ili karbonska vlakna. Najveća dopuštena težina palice je 737 grama. Upotreba gripa je dozvoljena uz uvjet da površina ostane glatka.

Loptica za hokej na travi je opsega između 224 i 235 mm. Težina je između 156 i 163 grama. Unutrašnjost loptice je od plutene jezgre, prekrivena izvana plastikom. Najčešće je bijele boje, makar se koriste i loptice u drugim bojama radi kontrasta s podlogom.

Sljedeće najave