Registracija

Hockey Champions Challenge

Sportilus .com , 23.06.2016 18:28

Doznajte više o turniru u hokeju na travi Hockey Champions Challenge, pročitajte od kad se održava ovo natjecanje, te koje su dosad najuspješnije muške i ženske reprezentacije.

Hokej na travi-događaj

Hockey Champions Challenge je natjecanje na međunarodnom nivou u hokeju na travi koje se održava svake dvije godine. Međunarodna hokejaška federacija organizira ovo natjecanje od 2001. godine. Prema pravilima natjecanja, sudjeluju muške i ženske ekipe koje su na međunarodnoj tablici od 7. do 12. mjesta, shodno poretku na prethodnim Olimpijskim igrama te Svjetskom kupu.

Na Champions Challenge-u sudjeluje domaća reprezentacija i posljednji sa prethodnog turnira Champions Trophy. Reprezentacija koja osvoji prvo mjesto na  Champions Challenge-u, ima pravo nastupa na idućem Champions Trophy turniru.

Prvi Champions Challenge održao se 2001. godine u Kuala Lumpuru u glavnom gradu Malezije, a sudjelovale su samo muške reprezentacije. U finalu je reprezentacija Indije pobijedila reprezentaciju Južnoafričke Republike, dok je Argentina osvojila treće mjesto.

Slijedeći Champions Challenge turniri održani su redom u Johannesburgu, Aleksandriji, Boomu (Belgija), Salti (Argentina), ponovno u Johannesburgu, te posljednje do danas u argentinskom gradu Quilmesu. Najuspješnija muška reprezentacija je Argentina sa tri osvojena turnira, dok su Novi Zeland, Belgija, Španjolska i Indija po jedan puta osvajali Champions Challenge. Žene se natječu na ovom turniru od 2002. godine. Najuspješnija je reprezentacija Novog Zelanda sa dva osvojena naslova prvaka, a po jedan naslov imaju Australija, Kina, Njemačka, Engleska i Japan.

Sljedeće najave