Registracija

Helena Dretar Karić

Robert Kermeci , 02.09.2016 19:36

HELENA DRETAR KARIĆ

Rođena je u Varaždinu 28. studenog 1979. godine. Članica je Stolnoteniskog kluba za osobe s invaliditetom Nec iz Splita. Djetinjstvo je provela u Varaždin Bregu. Nastupa u kategoriji 3. U dobi od nepunih osamnaest godina nastradala je kao pješak u prometnoj nesreće, te je od tada u kolicima. Do tog momenta, trenirala je i nastupala za rukometni klub Koka iz Varaždina. Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja, upisuje Pravni fakultet, međutim zapošljava se u privatnoj tvrtki gdje upoznaje paraolimpijca Zorana Križanca koji joj postaje trener.

 Dolaskom na turnir u Sloveniji 2004. godine, kako kaže, osjetila je adrenalin vidjevši kako osobe s invaliditetom igraju stolni tenis, te se odlučuje ozbiljnije baviti ovim sportom. U mirovini je od 2008. godine kako bi se potpuno posvetila sportu.

Dosad je osvojila nekoliko naslova državne prvakinje i viceprvakinje, nastupila je na POI u Londonu 2012. i osvojila 5. mjesto ekipno s Anđelom Mužinić. Posjeduje dvadesetak medalja koje je osvojila na Svjetskim kupovima, a na Europskom prvenstvu zajedno s Anđelom osvojila je broncu, te su proglašene najboljom ekipom Hrvatske u 2012. Prošle je godine osvojila zlato ekipno na Europskom prvenstvu u Danskoj. Početkom 2016. u talijanskom Lignanu ponovno je osvojila zlatnu medalju ekipno. Zajedno s trenerom Sašom Suhodolčanom, nada se osvajanju medalje koja joj je najveći cilj. Sretno Helena!

 

Sljedeće najave