Registracija

GOLF-TRENING ZA POČETNIKE

Robert Kermeci , 15.05.2017 17:41

GOLF-TRENING ZA POČETNIKE

Uz pravila koji svaki natjecatelj mora poznavati, tu je i pravilo etike koje je važan dio igre. Etika sadrži pravila pristojnosti i prednosti na igralištu, te brigu o njemu.

Primjerice jedno od pravila je da se natjecatelj ne kreće i ne govori te da nije blizu igrača koji izvodi udarac, zatim da igra bez zadržavanja, da pažljivo rukuje zastavicom i da ne oštećuje jamicu. To je recimo i pravilo da se propusti grupa koja je brža te da se zaglade otisci stopala u bunkerima (pješčana udubina).

Za poboljšanje igre kao i za početnike postoji puno savjeta koje ćemo ukratko predstaviti.  Na početku spomenimo da postoje tri načina držanja golf palice. Prvi način je Vardonov hvat gdje se palica drži samo prstima gdje sam način držanja povećava lakoću i opuštenost hvata.

Drugi način je ujedno i najpopularniji i zove se interlock hvat. Prakticira ga Tiger Woods, a taj hvat čvrsto povezuje ruke no postoji mogućnost da se palica drži dlanovima a ne prstima,

te se time i umanjuje fleksibilnost samog hvata. Za igrače koji imaju manje ruke i slaba zapešća te za početnike, preporuča se interlock hvat.

Treći način je bejzbol hvat ili hvat sa deset prstiju koji se rijetko preporuča osim za početnike koji se prvi put susreću sa golfom. Pogodan je za igrače koji imaju problema sa zglobovima, kao i oni manjih i slabijih ruku.

Golf igrač vježba tehniku ispravljanja slicea, zatim vježba pravilnog položaja ruku na palici, radi neutraliziranja raznih pokreta koji dolaze iz tijela te time utječu na prolaz kroz lopticu.

Postoje i vježbe balansa između lijeve i desne noge. Vježbanje rotacije važno je zbog same duljine ispucane loptice.

Izraz tiha ili mirna glava kod golfera simbolizira opuštenost vratnih mišića što je također važno jer se vježbanjem mirne glave želi postići opuštenost i izbjeći ukočenost pri udaranju loptice.

Svaki golfer ima svoju tehniku i taktiku jer je golf kompleksna igra ovisna isključivo o pojedincu.

Sljedeće najave