Registracija

GOLF-NAJTROFEJNIJI IGRAČI

Robert Kermeci , 19.06.2017 16:52

GOLF-NAJTROFEJNIJI IGRAČI

Jack Nicklaus američki profesionalni igrač golfa rođen je 1940. godine. Nadimak mu je The Golden Bear i smatra se jednim od najvećih golf igrača svih vremena. U svojoj karijeri ostvario je niz uspješnih rezultata te je primljen u World Golf Hall of Fame (Kuća slavnih) 1974. godine. Ostvario je 73 pobjede uključujući i 18 pobjeda na raznim PGA turnirima kao što su U.S. Open, Masters Tournament, PGA Championship i The Open Championship. Masters je osvojio šest puta, prvi put kad je imao 23 godine-1963., i posljednji 1986. godine sa 46 godina te je tom pobjedom postao najstariji pobjednik Mastersa.

Tiger Woods pravim imenom Eldrick Tont Woods, nadimak Tiger uzima po očevom prijatelju iz Vijetnamskog rata. Rođen je 1975. godine i sa osam godina osvaja Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava svake godine u San Diegu. Tokom svoje karijere ostvario je niz pobjeda na PGA turnirima, ukupno 74. Masters Tournament i PGA Championship je osvajao četiri puta, a U.S. Open kao i The Open Championship četiri puta. Woods je i najbogatiji sportaš svijeta te svojim uspjesima popularizira golf diljem SAD-a i svijeta.

Walter Hagen (1892.-1969.), američki igrač golfa treći je na listi svih vremena

sa dva osvojenih U.S. Opena, pet PGA Championshipa te četiri The Open Championshipa. Sveukupno ima 45 PGA pobjeda u svojoj karijeri a u Kuću slavnih primljen je 1974. godine. Šest je puta bio kapetan svoje reprezentacije u Ryder Cupu dok je igrao je na prvih pet natjecanja.

Sam Snead (1912.-2002.), američki je igrač golfa sa ukupno 82 pobjede na PGA turnirima. Osvojio je Masters Tournament tri puta kao i PGA Championship, a The Open Championship jedan put  i to 1946. godine. Snead je bio poznat i po tome da je nosio slamnati šešir i nastupao bos na turnirima. I on je 1974. godine primljen u Kuću slavnih.

Ben Hogan (1912.-1997.), devet je puta pobjeđivao na četiri glavna natjecanja, a ukupno ima 68 pobjeda. 2009. godine izabran je četvrtog igrača svih vremena iz Nicklusa, Woodsa i Bobby Jonesa. Nitko nije vježbao i pripremao se više nego on, provodeći mnogo vremena na usavršavanju udarca.

Bobby Jones (1902.-1971.) bio je amaterski golf igrač i odvjetnik po zanimanju. Najuspješniji je golf amater i uspješno se natjecao sa najboljim svjetskim profesionalcima, pa je tako i pobijedio poznate golf igrače Waltera Hagena i Genea Sarazena. Pobijedio je jedan puta na Mastersu, U.S.Openu četiri puta i na The Open Championshipu tri puta. Na natjecanjima za amatere osvojio je U.S.Amateur pet puta, te 1930. godine British amateur. 

Sljedeće najave