Registracija

Filip Hrgović

Robert Kermeci , 18.07.2016 15:27

FILIP HRGOVIĆ

Filip je rođen u Zagrebu 4. lipnja 1992. godine. U boksu se natječe u superteškoj kategoriji, a normu za Olimpijske igre u Riju 2016. ostvario je prvim mjestom na rang listi 27. travnja 2015. godine. Član je boksačkog kluba Leonardo iz Zagreba.

Prvi sport koji je Hrgović trenirao bila je košarka, ali je zbog ozljeda morao prestati, te se kako navodi u jednom od mnogih intervjua, prebacio sasvim slučajno na boks. Ostalo je povijest. Sa osamnaest godina osvaja zlatnu

medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je održano u Bakuu 2010. godine. Osvajač je WSB lige 2013. godine pojedinačno, te je tri puta i ekipno osvojio Svjetsku boksačku ligu. Višestruki je državni prvak. Bio je sparring partner bugarskom profesionalcu Kubratu Pulevu za njegov meč protiv Vladimira Klička 2014. godine.

Europski prvak u boksu postao je 15. kolovoza 2015. u bugarskom gradu Samokovu gdje je u finalu pobijedio njemačkog boksača Floriana Schultza. Tako je Filip prvi Hrvat nakon legendarnog Mate Parlova koji je postao europski prvak. Sretno u Riju!

 

Sljedeće najave