Registracija

EUROPSKI TJEDAN SPORTA 2016.

Maja Posedi , 09.09.2016 09:37
#BeActive

Za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, održava se Europski tjedan sporta prepun novih, a i postojećih sportskih aktivnosti. Cilj Tjedna sporta je potaknuti javnost na sportsku aktivnost te probuditi svijest o važnosti sporta s naglaskom da je potrebno biti aktivan tijekom cijele godine.
Europski tjedan sporta započinje 10. rujna te će zemlje sudionice organizirati aktivnosti i događaje na nacionalnoj razini tijekom određenog tjedna. Službeno otvaranje bit će u Slovačkoj u Košicama, a Republika Hrvatska Tjedan obilježava od 10. do 17. rujna 2016. godine.
Ove godine, sudjelovat će 26 zemalja Europe te je zabilježeno 6,083 sportskih događaja uz preko 1,7 milijuna sudionika. U Republici Hrvatskoj provodi se 20 sportskih događaja uz 10 000 sudionika diljem zemlje. Fitness centri otvoriti će vrata svima te im u određenom razdoblju ponuditi besplatno vježbanje. Uz to bit će organizirani događaji na otvorenome za sve posjetitelje s ciljem uključenja što više ljudi u aktivnosti.

Tjedan sporta namjenjen je svima, a usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima. Poziva sve pojedince, ekipe, organizacije da aktivno i u duhu sporta obilježe ovaj Tjedan te da on bude početak ili daljnja motivacija za nastavak bavljenja sportskim aktivnostima.

#BeCROActive
Sljedeće najave