Registracija

Dino Sinovčić

Robert Kermeci , 04.09.2016 08:50

DINO SINOVČIĆ

Rođen je 16. lipnja 1992. godine u Splitu. Član je splitskog Plivačkog kluba osoba s invaliditetom Cipal. Trenira ga prof. Igor Berislavić. Nastupa u disciplinama 200 m mješovito, 400 m slobodno i 100 m leđno koja mu je primarna. Natječe se u kategoriji S7.

Od rođenja ima artrogripozu, rijetku bolest koja zahvaća zglobove, a zatim atrofiraju mišići. Dino kaže da je sretan što se bolest zaustavila samo na nogama. Student je druge godine na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Normu

za POI Rio ostvario je na 7. IPC Svjetskom prvenstvu u Glasgowu 2015. godine. Plivanje je počeo trenirati s dvanaest godina u splitskom PK Mornar. Paraolimpijac je od 2008. godine. Godinu dana kasnije 2009. na Europskom prvenstvu u Reykjaviku osvojio je broncu, koje je bilo ujedno i njegovo prvo veliko natjecanje. Od tada redovno nastupa na svjetskim i europskim natjecanjima.

Sinovčić se nada da će na POI u Riju ostvariti plasman u finale, dok bi se za broncu trebao boriti sa ostalom petoricom pretendenata. Dino:'' Nastup na Igrama je kruna karijere svakog sportaša. Poslije Rija ću donijeti odluku nastavljam li dalje s plivanjem kao natjecatelj ili se selim u trenerske vode.''

Sljedeće najave