Registracija

DIMENZIJE BORILIŠTA ZA HRVANJE

Robert Kermeci , 22.07.2017 22:04

DIMENZIJE BORILIŠTA ZA HRVANJE

Natjecanje se održava na strunjači koja je postavljena na uzdignutu platformu visine najviše do 1,1 m, a minimalno 0,5 m. U slučaju da je strunjača postavljena na podij, te kada zaštitni rub ne doseže 2 m, strane podija, strane podija su postavljene pod kutom od 45° te moraju biti obložene dodacima. Dodatak je drugačije boje nego je strunjača i širine je 1,5 m.

U sredini strunjače nalazi se centralni krug (centar strunjače) promjera 1 m, a okružen je pojasom širine 10 cm. Unutarnji dio strunjače smješten unutar crvenog pojasa je centralni dio strunjače promjera 7 m. Crveni pojas zove se crvena zona

širine 1 m. Za borbe grčko-rimskim stilom jedna se linija zove unutarnja frontalna linija koja je širine 8 cm, te dijeli krug na dva dijela. Dvije okomite linije na unutarnju liniju lica širine 2 cm, označene su na 40 cm razmaka. Te linije zovu se unutarnja linija koljena i unutarnja linija ruku. Prostor između unutarnje frontalne linije, unutarnjih linija koljena i ruku i vijenac centralnog kruga čine prostor gdje hrvač može postaviti noge.

Tako određen i obilježen kružni vijenac je crvene boje kao i onaj koji limitira površinu za borbu. Kutovi strunjače na suprotnim stranama označeni su bojama hrvača, crvenom i plavom.

Prema pravilima koje je propisala FILA, za Olimpijske igre i Svjetska prvenstva, strunjače za zagrijavanje i trening moraju biti nove.  

Sljedeće najave