Registracija

Damir Bošnjak

Robert Kermeci , 31.08.2016 22:06

DAMIR BOŠNJAK

Natječe se u streljačkim disciplinama P1 zračni pištolj 10 m i P4 pištolj slobodnog izbora na 50 metara. Član je Streljačkog društva 1874 i Streljačkog kluba osoba s invaliditetom iz Bjelovara. Trenira bar jednom dnevno, uz jedan dan odmora.  

Streljaštvom se bavi od 1994. kad ostaje bez noge u svojoj 25-oj godini, a od te godine i aktivno nastupa. Damir je hrvatski ratni vojni invalid, a sad je u mirovini. Deset je godina bio trener bjelovarskim strijelcima, olimpijcu Petru Gorši i Bojanu Đurkoviću, u razdoblju od 2001. do 2011. godine.

Ovo su mu treće Paraolimpijske igre. Prvi put nastupio je u Ateni 2004. godine i izborio finale, dok je u Pekingu 2008. zauzeo deveto mjesto.

Za treće POI u Brazilu, Damir je ispunio MSQ normu u spomenutim disciplinama, te dobio jednu od dvije pozivnice koje se dijele u svijetu!

Citiramo Damirove riječi uoči odlaska u Rio: ''San svakog sportaša je nastup na Paraolimpijskim odnosno Olimpijskim igrama, pa tako i meni. Iako sam bio na Igrama u Ateni i Pekingu s velikim oduševljenjem čekam početak Igara u Riju. Očekujem dobar nastup u okviru mogućnosti i priželjkujem finale u obje discipline u kojima nastupam.''

Sretno Damire!

 

Sljedeće najave