Registracija

BODY BUILDING: OPREMA

Robert Kermeci , 05.09.2017 18:31

BODY BUILDING: OPREMA

Body builderi koriste mnoštvo opreme koja pomaže za jačanje i izgradnju mišićne mase a navest ćemo ih nekoliko.

Kod utega sa šipkom kombiniraju se razne dimenzije šipki i težina utega. Neki smatraju da je bolje koristiti utege sa šipkom nego vježbati isključivo na spravama. Bučice mogu biti plastične i  kromirane, težine od 1 kg do 15 kg. Omogućavaju izvođenje vježbi za cijelo tijelo te neograničeni broj pokreta. Sa utezima za zglobove jačaju se noge i ruke i te se njima dodaje opterećenje uobičajenom treningu.

Pojas za dizanje utega namijenjen je kad se radi s velikim težinama i služi za zaštitu lumbalnog dijela kralježnice i učvršćenje trbušne stjenke. Rukavice od kvalitetne crne kože namijenjene ozbiljnim vježbačima, sa dvostrukim slojem kože na dlanu i posebnom podstavom, anatomski zašivene za precizno držanje i udobnost.

Sprava za trbušnjake zateže, definira i oblikuje sve grupe trbušnih mišića. Triceps sprava se koristi

style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family:"Times New Roman","serif"">vježbanje mišića ruku. Sprava za zgibove je za jačanje leđa, bicepsa i trbušnjaka te idealna za početnike kao i one iskusnije vježbače. Dvostruki steper ili sprava za trčanje koristi se za vježbanje nogu. Jake je konstrukcije i s hidrauličnim amortizerima. 

Sprave za trening izdržljivosti potiču krvotok i jačaju srce te ujedno sagorijevaju kalorije.

Traka za trčanje je odlična za aerobni trening, skidanje masnih naslaga  i kondiciju. Mjeri vrijeme, prijeđenu udaljenost, potrošnju kalorija i mjeri puls. Crosstrainer ima svaka teretana a trenira cijelo tijelo te spaja trčanje i hodanje istovremeno.  

Univerzalna klupa za dizanje utega može imati podesive nosače i same dijelove klupe te omogućuje podosta vježbi za sve tjelesne mišiće. Prednost klupe je da se može smjestiti u mali prostor.

Stalak za čučanj regulira se po visini za izvođenje različitih vježbi, čučnjeva, pregiba, potisaka s klupe te  podizanja na prste. Vrlo čvrsti i stabilni, mogu biti napravljeni od cijevi   50 x 50 x1,5 mm te prilagodljivi po visini od 98 do 170 cm.

Sljedeće najave