Registracija

ARNOLD WEIGHTLIFGTING CHAMPIONSHIPS-ARNOLD SPORTS FESTIVAL

Robert Kermeci , 10.08.2017 17:53

ARNOLD WEIGHTLIFGTING  CHAMPIONSHIPS-ARNOLD SPORTS FESTIVAL

Arnold Weightlifgting Championships održava se u sklopu natjecanja Arnold Sports Festivala, gdje je uključeno više od 40 sportova i događanja koji se održavaju svake godine u američkom gradu Columbusu. Ime nosi po Arnoldu Scwarzeneggeru. Održava se svake godine od 2003. a sudjeluju dizači i dizačice utega iz cijelog svijeta.
Ovo prvenstvo je po jačini uz bok Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu gdje se natječu sportaši iz Sjeverne i Južne Amerike, Europe, Azije, Afrike i Oceanije.

Natjecatelji se u dizanju utega natječu u dvije discipline, a to su trzaj i izbačaj. Svaki dizač

ima tri pokušaja gdje mora podići najveću težinu u svakoj disciplini.

Arnold Sports Festival se održava od 1989. godine. Prvenstvo u dizanju utega naraslo je tijekom posljednjih deset godina u jedan od glavnih događaja koje organizira Međunarodna federacija za dizanje utega (IWF). Olimpijci i svjetski rekorderi iz Rusije, Kine, Bugarske, Armenije, Velike Britanije, sa otoka Tihog oceana i Sjedinjenih Američkih Država natjecali su se u Columbusu od 2003. godine za nagradu od 150.000 dolara u gotovini, uključujući i ostale vrijedne nagrade te stipendije koje se svake godine povećavaju.

 

 

Sljedeće najave