Registracija

Anđela Mužinić

Robert Kermeci , 05.09.2016 07:47

ANĐELA MUŽINIĆ

Rođena je u Splitu 1. siječnja 1992. godine. Članica je splitskog STKOI Nec. Do svoje trinaeste godine trenirala je odbojku. Nakon prometne nesreće 2006. zbog loma sedmog i osmog prsnog kralješka ostaje u kolicima. Međutim, uz podršku obitelji nastavlja se baviti sportom i počinje trenirati stolni tenis.  S prvim trenerom Josipom Jerkovićem počinje vježbati tehniku. Natječe se u kategoriji 3- kolica pojedinačno i u kategoriji 3 ekipno s Helenom Dretar Karić.

Jedna je od najuspješnijih paraolimpijki u Hrvatskoj. Nastupila je na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i osvojila 5. mjesto ekipno s Helenom Dretar Karić. U Londonu je nastupila kao naša najmlađa predstavnica, a Europski paraolimpijski odbor dodijelio joj je nagradu za najbolju mladu paraolimpijku Europe.

Anđela je dosad osvojila mnogo medalja u dosadašnjoj sportskoj karijeri, a ovo su samo neke od njih. Na Europskom prvenstvu zajedno s Helenom osvojila je broncu, a proglašene su najboljom ekipom Hrvatske u 2012. Na Europskom prvenstvu u Lignanu 2013. osvojile su zlato. Zajedno su osvojile i broncu  2014. na Svjetskom prvenstvu u Pekingu. Prošle je godine osvojila zlato ekipno na Europskom prvenstvu u Danskoj. Početkom 2016. u Lignanu je ponovno osvojila zlatnu medalju ekipno i srebro pojedinačno. Sretno Anđela!

Sljedeće najave