Registracija

Ana Konjuh

Robert Kermeci , 06.08.2016 15:44

ANA KONJUH

Rođena je 27. prosinca u Dubrovniku. Tenis počinje igrati sa šest godina. Igra desnom rukom, a backhand s dvije ruke. Ana je jedina hrvatska tenisačica na Olimpijadi u Riju i najmlađa naša olimpijka. Uz to je i najmlađa tenisačica na Olimpijskim igrama, a na WTA rang listi je trenutačno 93. Prvi meč igra u subotu 6. kolovoza protiv njemačke tenisačice Annike Beck.

Nastup u Riju ostvarila je relokacijom kvote, odnosno nakon otkazivanja Bjeloruskinje Azarenke i Rumunjke Halep, Ana stječe pravo nastupa

na Igrama. Anina trenerica je od travnja 2016. Jelena Kostanić Tošić, dok ju je prije trenirao Kristijan Schneider.

Kao juniorka osvojila je 2012. turnir Eddie Herr, te Orange Bowl. Na juniorskom Grand Slam turniru Australian Open osvojila je dupli naslov, pojedinačno i u parovima s Carol Zhao. U Montpellieru 2013. osvojila je prvi ITF turnir gdje je u finalu pobijedila rusku igračicu Kromačevu. U rujnu iste godine osvaja drugi juniorski Grand Slam US Open pobijedivši u finalu Amerikanku Tornado Aliciu Black. Na prvom profesionalnom WTA turniru u Aucklandu 2014. pobijedila je prvu nositeljicu Robertu Vinci. Nastupila je i 2014. na Wimbledonu te ostvarila rezultat karijere plasmanom u treće kolo. U Nottinghamu je 2015. osvojila turnir pobjedom protiv Rumunje Niculescu. 

Sljedeće najave