Registracija

Amar Musić

Robert Kermeci , 01.08.2016 19:41

AMAR MUSIĆ

Rođen je 21. ožujka 1987. godine u Sarajevu. Dizač je utega u kategoriji do 85 kg. Član je Kluba dizača utega Matadura iz Splita. Kako je Međunarodni dizački savez (IWF) zabranio ruskim dizačima utega nastup na Olimpijadi u Riju zbog mnogih dopinških prekršaja, tako je Amar dobio priliku nastupiti u kategoriji do 85 kg. Citiramo:'' Rusi su više puta ozbiljno narušili integritet našeg sporta i zato smatramo kako je primjerena kazna zabrana nastupa

njihovim dizačima u Riju, kako bismo sačuvali status''. Budući da je bio prva rezerva u svojoj težinskoj kategoriji, tako mu se ukazala prilika umjesto Rusa Okulova.

Amar je sa obitelji doselio u Split iz Sarajeva, a kasnije sele u Kaštel Sućurac. Kao junior Musić je osvojio četvrto i peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Pragu 2007. godine. Tokom godina osvajao je nekoliko hrvatskih rekorda u različitim kategorijama. Na Europskom prvenstvu do 23 godine koje se održalo u Limassolu na Cipru 2010. godine, Musić je osvojio srebrne medalje u disciplinama trzaj i izbačaj. Sretno Amare u Riju!

Sljedeće najave