Registracija
Sij
01

ŽUPANIJSKI PROJEKT - ON THE MOVE

  • Ostalo
  • Muško / Ženski
  • dobna skupina
  • liga/natjecanje

ATLETIKA
GIMNASTIKA
PLIVANJE
SPORT I ZDRAVLJE

Organizator

Petak, 01.01.2016 08:00 Početak

Četvrtak, 30.06.2016 18:00 Završetak

Međimurska županija je nositelj projekta On The Move (U pokretu) sufinanciranog iz programa Erasmus+ Sport Europske unije, koji od 1. siječnja 2016. do 30. lipnja 2017. godine provode partnerske organizacije u šest zemalja. Ovdašnjoj javnosti već je poznato da ovaj sportski, zdravstveni projekt u fokus stavlja djecu predškolske dobi - staru od 4 godine do polaska u školu, kod koje postoji pretilost, preuhranjenost ili nedostatak tjelesne aktivnosti.

U okviru projekta se na četiri lokacije - u Čakovcu, Murskom Središću, Nedelišću i Prelogu, tri puta tjedno održavaju treninzi atletike, gimnastike i plivanja za djecu koja su već uključena u program. Sve aktivnosti za polaznike su besplatne, a roditelji sada imaju posljednju priliku iskazati interes za uključivanje svoje djece u projekt.

Treninzi tri puta tjedno održavaju se u Macanovom domu Čakovec, Atonu Nedelišće te sportskim dvoranama Osnovne škole Mursko Središće i Srednje škole Prelog. S djecom rade kineziolozi specijalizirani za rad s djecom jasličke i vrtićke dobi, provodeći ujedno testiranja i antropološka mjerenja.

Sljedeće najave