Registracija
Kol
16

SPORTSKE IGRE MLADIH - MALI NOGOMET 1998. GODIŠTE I MLAĐI

Utorak, 16.08.2016 08:30 Početak

Srijeda, 17.08.2016 12:30 Završetak

Raspored turnira - Juniori

Početak Utakmica Rezultat Teren Faza natjecanja
16.08. 08:30 MOZART VRBOVEC WEST PETRINJA 1 : 2 TEREN 1 OSMINA FINALA (1-2)
16.08. 09:15 FRIZERSKI SALON JOCKEY SPLIT EGOS SISAK 2 : 1 TEREN 1 OSMINA FINALA (3-4)
16.08. 10:00 H2O VARAŽDIN MAJSTORI S MORA SPLIT 0 : 3 TEREN 1 OSMINA FINALA (5-6)
16.08. 10:45 GRUPA DA VINKOVCI 6 : 0 TEREN 1 OSMINA FINALA (7-8)
16.08. 11:30 OBA DAJU GOL POŽEGA VERUDA PULA 0 : 4 TEREN 1 OSMINA FINALA (9-10)
16.08. 12:15 UDRUGA LUG OSIJEK DUBRAVA BOYSI ZAGREB 0 : 7 TEREN 1 OSMINA FINALA (11-12)
16.08. 13:00 TEŠKI IGRAČI RIJEKA ELITA DUBROVNIK 1 : 4 TEREN 1 ČETVRTINA FINALA - D
16.08. 16:45 WEST PETRINJA FRIZERSKI SALON JOCKEY SPLIT 4 : 2 TEREN 1 ČETVRTINA FINALA - A
16.08. 17:30 MAJSTORI S MORA SPLIT 7 : 8 P (2:2) TEREN 1 ČETVRTINA FINALA - B
16.08. 18:15 VERUDA PULA DUBRAVA BOYSI ZAGREB 4 : 1 TEREN 1 ČETVRTINA FINALA - C
17.08. 08:30 WEST PETRINJA 0 : 2 TEREN 1 POLUFINALE A-B
17.08. 09:15 VERUDA PULA ELITA DUBROVNIK 2 : 4 TEREN 1 POLUFINALE C-D
17.08. 10:30 WEST PETRINJA VERUDA PULA 4 : 9 TEREN 1 UTAKMICA ZA 3. MJESTO
17.08. 11:30 ELITA DUBROVNIK 1 : 2 TEREN 1 FINALE 1998 M
Državna završnica - 20. Sportske igre mladih
Mali nogomet 1998. godište i mlađi (M)

Ekipa može prijaviti najviše 10 igrača. Popis prijavljenih igrača se ne može mijenjati tijekom natjecanja.   
Utakmice u svim kategorijama igraju se sa 6 igrača (5+1). Utakmice pionira igraju se loptom veličine 4 (koja skače). Utakmice kadeta i juniora igraju se loptom veličine 4 (koja ne skače).   
Natjecanje se održava na igralištu rukometnih dimenzija s rukometnim vratima.   
Utakmica traje 2 x 15 minuta sa odmorom od 5 minuta. Vrijeme se ne zaustavlja poslije sučeva zvižduka, osim u slučaju time-outa ili izvanrednih događaja kao što su teža ozljeda, disciplinski prekršaj sudionika ili publike, te tehničkog kvara.   
Ekipa ne može započeti utakmicu bez pet (5) igrača od kojih je jedan vratar,  a ako tijekom igre jedna momčad ostane sa manje od četiri (4) igrača (uključujući vratara) utakmica se prekida.    
Na utakmicama mogu nastupiti igrači čiji je identitet utvrđen. Identitet igrača utvrđuje zapisničar ili voditelj sporta u nazočnosti predstavnika momčadi, prije početka natjecanja, na slijedeći način:  
- za kadete, pionire i mlađe pionire identitet se utvrđuje bilo kojim dokumentom sa slikom (putovnica, učenička knjižica, sportska iskaznica, pokazna karta ili slično), a u nedostatku kopijom domovnice ili rodnog lista; - za juniore identitet se utvrđuje osobnom iskaznicom ili putovnicom.   
Svaka ekipa ima pravo u jednom poluvremenu jedanput zatražiti minutu odmora (time-out). Minutu odmora traži voditelj - trener, a odobrava se u prvom prekidu igre, kada je ekipa koja je tražila time-out u posjedu lopte. 
Ispravna zamjena igrača može se obaviti tijekom ili u vrijeme zaustavljanja igre, s tim da igrač koji se zamjenjuje mora napustiti igralište u vlastitom području za zamjenu (kod središnje crte, pokraj klupa za zamjenske igrače). Tada zamjenski igrač može ući u teren za igru i to samo na vlastitom području zamjene igrača. Vratar se može mijenjati kao leteća zamjena. Broj zamjena je neograničen.  
Zbog težeg prekršaja ili nesportskog ponašanja igrač se isključuje, bez prava na zamjenu, a njegova ekipa igra dvije minute sa igračem manje ili do primljenog zgoditka. Automatsku kaznu zabrane igranja jedne utakmice nastalu zbog isključenja, igrač izdržava na prvoj sljedećoj utakmici, o čemu odlučuje voditelj nogometau dogovorus voditeljem natjecanja. Ovisno o težini prekršaja i više utakmica.  
Igrači mogu nesmetano igrati sa svojim vratarom, ali vratar ne može primiti ili igrati loptu rukom ako mu je namjerno vraća suigrač. Ubacivanje lopte u igru (aut) se izvodi sa ili iza uzdužne crte terena za igru.Svi nastavci igre se moraju izvesti u roku od 4 sekunde.  
Tijekom odigravanja utakmice pored terena za igru, na klupi za pričuve može se nalaziti samo voditeljtrener.  
Svaka ekipa u natjecanju obavezna je utakmicu odigrati sa svojom najboljom momčadi.  
Turnir u malom nogometu se provodi po kup sistemu.U slučaju neodlučenog ishoda utakmice, izvode se udarci s točke za izvođenje kaznenog udarca (udaljenost 6 metara). Ekipe izvode po tri (3) udarca (naizmjence po jedan), a ako ni tada nema pobjednika izvodi se po jedan udarac sve dok se ne dobije pobjednik i to na način da kazneni udarac izvodi samo jedan prijavljeni igrači pojedine ekipe (može i jedan od prethode trojice koji je već izveo udarac). Kaznene udarce ne smiju izvoditi igrači koji su isključeni iz igre.  
Eventualno u slučaju turnira po grupama (na Državnom/Međunarodnom natjecanju) ekipa koja pobjedi na utakmici osvaja 3 (tri) boda, a kod neodlučenog rezultata svaka ekipa osvaja po 1(jedan) bod (ukoliko se igra po skupinama).Plasman na tablici utvrđuje se zbrojem osvojenih bodova.   
a) Ako momčadi osvoje isti broj bodova, plasman se utvrđuje na osnovu dodatne tablice od rezultata koje su u međusobnim utakmicama postigle ekipe sa jednakim brojem bodova.  
b) Ako je zbroj bodova jednak, odlučuje razlika između danih i primljenih golova u dodatnoj pomoćnoj tablici.   
c) Ako je i ovaj kriterij jednak onda bolje mjesto na tablici zauzima momčad koja je postigla više golova u dodatnoj pomoćnoj tablici.   
d) Ako je i ovaj kriterij jednak bolje mjesto na tablici zauzima ekipa koja ima bolju razliku ukupno primljenih i danih golova od svih ekipa u grupi uključujući i ekipe koje nisu ušle u dodatnu tablicu.   
e) U slučaju iste ukupne gol razlike, bolje mjesto na tablici zauzima momčad koja je postigla više golova,  
f) Ako je i ovaj kriterij jednak, pitanje plasmana utvrdit će se ždrijebom.     
Ako je utakmica morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli ukloniti (nevrijeme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, potres i dr.), o čemu odlučuje sudac, odigrat će se nova utakmica ukoliko je do prekida došlo prije isteka 80% regularnog vremena određenog za igru. Ako je utakmica prekinuta po isteku 80% regularnog vremena određenog za igru, registrirat će se postignutim rezultatom.  
Mali nogomet se igra na terenu sa dimenzijama (rukometni teren): 40 metara x 20 metara. Teren može biti od umjetne trave, betona i parketa. 

Foto galerija

Sponzori

Sljedeće najave