Registracija
Kol
28

1.Festival ženskog rukometa - Grude 2018

  • Kamp
  • Ženski
  • dobna skupina (U-12 i U-14)
  • liga/natjecanje

RUKOMET

HŽRK GRUDE Grude Organizator

Utorak, 28.08.2018 09:00 Početak

Subota, 01.09.2018 21:00 Završetak

1.Festival ženskog rukometa – Grude 2018

HŽRK Grude će ovog ljeta biti domaćin velikog rukometnog spektakla koji će okupiti nekoliko stotina rukometašica i to od najvećih svjetskih zvijezda pa do djevojčica koje tek kreću putem ka zvijezdama.

1.Festival ženskog rukometa-Grude 2018 se održava od 28.08.-01.09.2018.g. U okviru festivala će biti održan kamp za mlade rukometašice koje će biti podijeljene u 2 dobne skupine i to 2004/2005 i 2006. i mlađe. Mlade rukometašice će tijekom svakog dana imati treninge a u večernjim satima će imati prigodu gledati vrhunske seniorske utakmice kakve su uglavnom do sada mogle vidjeti samo na TV ekranima.

U rukometnom kampu za djevojčice koji će voditi Marija Žanko, voditeljica grudske škole rukometa  će osim vrhunskih BiH rukometnih stručnjaka : dr.sci Zlate Zubac, mr.sci Kornelije Leko-Rajković i dr.sci Sanje Bajgorić raditi velika imena europskog i svjetskog ženskog rukometa i to :

-Dragan Adžić -zvanično najbolji rukometni trener na svijetu 2012.godine i aktualni trener ŽRK Budućnost iz Podgorice

-Petar Metličić legendarni kapetan hrvatske rukometne reprezentacije

- Zlatko Saračević -osvajač svjetskog i olimpijskog zlata i sadašnji trener RK Podravka iz Koprivnice

-Treneri Rukometne akademije Balić-Metličić

 

U okviru festivala će se održati najjači ženski rukometni turnir u BiH. Na turniru će sudjelovati  ekipe ŽRK Budućnost iz Podgorice -prvak Crne Gore, RK Podravka iz Koprivnice, prvak Hrvatske, ŽRK  Bjelovar  i HŽRK Grude. prvak BiH.

Turnir na kojem će biti dva bivša europska prvaka i dva sudionika lige prvakinja u novoj sezoni garantira da ćemo imati privilegiju gledati najkvalitetniji ženski rukomet u ovom dijelu Europe.

Ako znamo da se turnir održava samo tjedan dana prije Podravkinog nastupa u kvalifikacijama za ligu prvakinja te neposredno nakon gostovanja ekipe Budućnosti u Gyoru onda je jasno da će sve ekipe nastupiti u najjačim sastavima jer će gostovanje i utakmice u Grudama biti zadnja provjera tih ekipa pred nastupe u Ligi prvaka.

U vrijeme Festivala Grude će biti domaćin  još nekih važnih i ne tako čestih rukometnih događanja pa se  može reći da će ovo malo hercegovačko mjesto tada biti najrukometnije mjesto u Europi.

 

Foto galerija

Sljedeće najave