U organizaciji Hrvatskog rukometnog kluba Međugorje, od 20. do 24. kolovoza 2016. godine održat će se memorijalni turnir «Međugorje 2016.», za mlađe uzraste koji se igra u čast preminulog istaknutog športskog djelatnika i bivšeg predsjednika kluba, Stanka Sivrića. Po jedanaesti put Međugorje će dočekati desetine rukometnih ekipa iz Bosne i Hercegovine, regije, ali i iz inozemstva koje će uveličati ovaj tradicionalni međugorski festival rukometa.

Iz godine u godinu ovaj turnir privlači sve više mladih igrača i igračica. Ovogodišnji Međunarodni rukometni turnir u Međugorju, kao i dosada, bit će zapamćen kako po vrhunskoj kvaliteti prikazane igre, tako i po brojnosti ekipa i natjecatelja te izvrsnoj organizaciji i posjećenosti, zbog čega je s pravom svrstan u rang najjačih i najmasovnijih rukometnih turnira za mlađe uzraste u BiH i među jače u Europi.

Kao i proteklih godina, uz rukometno natjecanje, svim natjecateljima na raspolaganju će biti brojni drugi, vrlo zanimljivi zabavni sadržaji što ih pripremaju domaćini, organizatori i pokrovitelji turnira. Da bi mladim sportašima dočarali ljepote Hercegovinu organizatori će se pobrinuti da sudionici posjete hercegovačke turističke bisere, a od čega su mladima najzaniimljivije: Kravice, Mostar i Stari most, ali i marijansko Svetište u Međugorju.