Registracija
Tra
24

Završnica državnog prvenstva ŠSD - srednje škole FUTSAL mladići

Ponedjeljak, 24.04.2017 07:00 Početak

Utorak, 25.04.2017 15:00 Završetak

Raspored turnira - Mladići

Početak Utakmica Rezultat Teren Faza natjecanja
24.04. 08:00 ŠŠD TESLA ZAGREB ŠŠD BEDEX BEDEKOVČINA 3:1 (pol 2:0) 1 Grupa A
24.04. 08:45 ŠŠD LIPA PULA ŠŠD GIMNAZIJALAC ČAKOVEC 5:2 (pol 3:1) 1 Grupa B
24.04. 09:30 ŠŠD OCTOPUS SPLIT ŠŠD TESLA ZAGREB 2:4 (pol 0:3) 1 Grupa A
24.04. 10:15 ŠŠD ELEKTROTEHNIČAR NOVA GRADIŠKA ŠŠD LIPA PULA 1:1 (pol 0:1/KU3:2) 1 Grupa B
24.04. 11:00 ŠŠD BEDEX BEDEKOVČINA ŠŠD OCTOPUS SPLIT 3:2 (pol 2:1) 1 Grupa A
24.04. 11:45 ŠŠD GIMNAZIJALAC ČAKOVEC ŠŠD ELEKTROTEHNIČAR NOVA GRADIŠKA 1:6 (pol 0:1) 1 Grupa B
25.04. 08:00 ŠŠD TESLA ZAGREB 1A ŠŠD LIPA PULA 2B 4:5 (2:2; pol 2:1) 1 Poluzavršnica
25.04. 09:30 ŠŠD BEDEX BEDEKOVČINA 2A ŠŠD ELEKTROTEHNIČAR NOVA GRADIŠKA 1B 8:7 (1:1; pol 1:0) 1 Poluzavršnica
25.04. 11:00 ŠŠD TESLA ZAGREB ŠŠD ELEKTROTEHNIČAR NOVA GRADIŠKA 3:0 (0:0) 1 3. mjesto
25.04. 13:15 ŠŠD LIPA PULA ŠŠD BEDEX BEDEKOVČINA 6:0 (0:0) 1 1. mjesto

Poredak - Mladići

# Ekipa O P N I + - +/- Bod Forma
1 ŠŠD TESLA ZAGREB 2 2 0 0 7 3 4 6 P P
2 ŠŠD BEDEX BEDEKOVČINA 2 1 0 1 4 5 -1 3 P I
3 ŠŠD OCTOPUS SPLIT 2 0 0 2 4 7 -3 0 I I
1 ŠŠD ELEKTROTEHNIČAR NOVA GRADIŠKA 2 1 1 0 7 2 5 4 P N
2 ŠŠD LIPA PULA 2 1 1 0 6 3 3 4 N P
3 ŠŠD GIMNAZIJALAC ČAKOVEC 2 0 0 2 3 11 -8 0 I I

KAZNENIM UDARCIMA DO POBJEDE

Finale državnog prvenstva u futsalu za mladiće

Nakon vrlo uzbudljivog jučerašnjeg dana došli smo i do polufinala odnosno finala. Polufinale odnosno finale je održano 25.4.2017. u maloj dvorani sportske dvorane Intersport s početkom u 8.00 sati. Odigrano je četiri muške utakmice.

Prvo polufinale u futsalu za srednju školu mladići odigrali su ŠSD Tesla i ŠSD Lipa. Razbuđeni igrači Tesle u prvom poluvremenu poveli su s dva razlike. Međutim protivnici su odlučili da igra neće biti tako jednostavna te su malo začinili stvari zabijajući svoj prvi pogodak. Borba je bila napeta do samoga kraja jer su ŠSD Lipa zabili svoj drugi pogodak i došlo je do izjednačenja. Vjerni navijači su bodrili Lipu do samoga kraja te su pri pucanju kaznenih udaraca bili najveća podrška. Lipa je imala sreću jer je prvi kazneni udarac Tesle bio obranjen spretnošću njihovog golmana. Nadajući se da će proći u borbu za prvo mjesto ŠSD Tesla je otišao u svlačionicu s tugom na licu. Uz puno truda i rada ŠSD Lipa uspjela se plasirati u finale te se boriti za prvo mjesto u Hrvatskoj, dok će se Tesla boriti za utješno treće mjesto. Nakon pobjede ŠSD Lipa skakala je po terenu od sreće i dokazala sebi i drugima da je sve moguće. Nakon prve utakmice došlo je i do borbe između ŠSD Bedex  i ŠSD Elektrotehničar. Utakmica je cijelo vrijeme bila napeta i neodlučna, samo se čekao trenutak kada će netko zapucati i pogoditi u mrežu. Taj trenutak je došao kada je spretni igrač Bedexa zadriblao i postigao prvi pogodak za svoju ekipu. Kada je Elektrotehničar izjednačio odlučeno je da će se utakmica odlučiti kaznenim udarcima. Svaka ekipa je imala je puno pogodaka u kaznenim udarcima, ali Bedexov golman uspio je spriječiti da lopta uđe u mrežu te time osigurao pobjedu svojoj ekipi. ŠSD Bedex je bio spretniji te su se zasluženo probili dalje u borbu za prvo mjesto.

Napokon je došlo do razigravanja za treće mjesto kod mladića. Dvije snažne ekipe ŠSD Tesla i ŠSD Elektrotehničar profesionalno su odigrali ovu utakmicu. Utakmica je bila napeta, a najveću podršku navijača imao je Tesla. Uz veliko iščekivanje ŠSD Tesla postigao je svoj prvi pogodak, a za njim još dva. Vrlo zadovoljni postignutim rezultatom ŠSD Tesla odnosi kući treće mjesto.

Na red je došla i posljednja i najbitnija utakmica. Utakmica je počela s velikom napetošću, bore se dvije najbolje momčadi kako bi se saznalo tko će kući odnijeti titulu državnog prvaka. Momčadi su po snazi i volji za pobjedom vrlo ravnopravne. Finale su uljepšali brojni navijači koji su momčadima pružale prijeko potrebnu podršku. Zbog velike želje za pobjedom veliki broj igrača je požutio i dolazilo je do manjih sukoba. Nakon napetog prvog poluvremena Pula u drugom poluvremenu s puno upornosti zabija svoj prvi pogodak. Uvijek je prvi pogodak odlučujući pa tako i u ovoj utakmici nakon prvog gola ŠSD Lipa je zaredala još dva te time postigla vodstvo 3:0 i izazvala velike ovacije publike. Utakmica je završila pobjedom ŠSD Lipa i to rezultatom od 6:0.  Mlada momčad Bedekovčine nema razloga za razočaranje jer su postigli izvanredan rezultat te im do godine želimo više sreće.

Nakon odigranog finala stručne osobe saveza su podijelile zaslužene nagrade.

IPL novinarka: Jana Marčinković  


Završni poredak u futsalu za mladiće:


1. ŠŠD LIPA ŠKOLA ZA TURIZAM, UGOSTITELJSTVO I TRGOVINU PULA

2. ŠŠD BEDEX SREDNJA ŠKOLA BEDEKOVČINA

3. ŠŠD TESLA I. TEHNIČKA ŠKOLA TESLA ZAGREB

4. ŠŠD ELEKTROTEHNIČAR ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA

5. ŠŠD OCTOPUS EKONOMSKO-BIROTEHNIČKA ŠKOLA SPLIT               

5. ŠŠD GIMNAZIJALAC GIMNAZIJA JOSIPA SLAVENSKOG ČAKOVEC     


JEL MOŽEMO??? MOŽEMO!!!

 

24. travnja 2017. godine održan je prvi krug državno prvenstvo u nogometu za mladiće u maloj dvorani sportske dvorane Intersport. 
Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije skupine u kojima je bilo po tri momčadi. ŠSD Tesla i ŠSD Bedex su prvi probili led i zaigrali prvu utakmicu. Obje momčadi su bile uporne, ali ŠSD Tesla je kao tim izrazio veliku želju za pobjedom te postigao rezultat 3:1. Igrač ŠSD Bedexa je u sredini prvog poluvremena ozlijeđen. Veliko poštovanje pokazali su njegov trener i suigrač tako što su ga odnijeli do klupe i pomogli mu.  Nakon prve odigrane utakmica uslijedila je druga utakmica između ŠSD Lipa i ŠSD Gimnazijalac. Obje momčadi su dale svoj maksimu, ali ŠSD Lipa se ipak istaknula te ostvarila pobjedu i postigla rezultat 5:2. U trećoj utakmici za pobjedu su se borili ŠSD Tesla i ŠSD Octopus. ŠSD Tesla ovom je utakmicom pokazao veliku ljubav prema sportu i želji za boljim rezultatom te su odnijeli još jednu pobjedu s rezultatom 4:2. U slijedećoj utakmici nastupali su ŠSD Elektrotehničar i ŠSD Lipa. U ovoj utakmici postignut je najbolji gol na ovom prvenstvu koji je zabio Manolo Bilić. Utakmica završava neodlučenim rezultatom i svatko dobiva po jedan bod. Zbog određivanja pozicije u slučaju istog broja bodova izvodili su se kazneni udarci u kojima je ŠSD Elektrotehničar pobijedio 2:1. Najnapetija i najagresivnija borba vodila se između ŠSD Bedexa i ŠSD Octopusa. Između te dvije momčadi izbile su nesuglasice. ŠSD Bedex  dao je 100%  od sebe i dečki su bili uporni. Cilj im je bio pobjeda i odlazak u finale. ŠSD Bedex svoj cilj je i ostvario te je pobijedio ŠSD Octopus rezultatom 3:2. Utakmica se završila velikim slavljem i najvećim osmijesima na licima natjecatelja . Nakon pete utakmice uslijedila je i  zadnja muška utakmica. Borbu su vodile ŠSD Gimnazijalac i ŠSD Elektrotehničar. Bila je to izrazito teška i napeta utakmica u kojoj su pobjedu odnijeli ŠSD Elektrotehničar. Na prvo mjesto zasjeo je ŠSD Elektrotehničar iz Nove Gradiške, u tome je presudila pobjeda u kaznenim udarcima.

Sve utakmice su odigrane na pošten način. Bez obzira na nesuglasice svi su se natjecatelji  dobro zabavili i svi su hrabro branili boje svojih županija, odnosno regija.

 

Jana Marčinković, IPL          

Bodovanje u tablici poredka:

Pobjeda 3 boda / neodlučeno 1 bod (u slučaju neodlučenog rezultata izvode se kazneni udarci za dobivanje pobjednika/ zbog određivanja pozicije na konačnoj tablici u slučaju istog broja bodova) /poraz 0 bodova


Foto galerija

Sljedeće najave