Sportilus Home Header Image

Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije

Društveni servis za kreiranje sportskih profila i lokacijsko pretraživanje sportskog sadržaja.

Registracija

17. Olimpijski festival dječjih vrtića za Sisačko-moslavačku županiju

Olimpijski festival dječjih vrtića je manifestacija koja tijekom mjeseca svibnja u svim krajevima Hrvatske okuplja mališane da bi se zajedno igrali i  kroz igru stvarali  prijateljstva koja će svijet učiniti boljim.

Pokretač festivala je Hrvatski olimpijski odbor, a organizator festivala za Sisačko-moslavačku županiju je Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije. U Sportskoj dvorani Brezovica okupilo se čak 320 djece iz 8 vrtića. Mjesecima su se pripremali i trenirali u dječjim vrtićima: Bubamara iz Gline, Kutina, Iskrica iz Lipovljana,  Radost iz Novske,  Petrinjčica, Popovača, Sisak Novi i Sisak Stari.

Prije početka natjecanja sve prisutne su pozdravili predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije gospodin Josip Šimunović, zamjenik gradonačelnice grada Siska gospodin  Marko Krička te zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije gospodin Ivan Celjak koji je i otvorio natjecanje. Natjecatelji su se natjecali u 5 disciplina: nogomet, bacanje loptice, skok u dalj iz mjesta, trčanje 50 metara i  štafeta 4x25 metara. Natjecanje je bilo napeto do samog kraja. Najuspješnijima su uručene medalje i pehari koje su uručivali predsjednik Zajednice gospodin Josip Šimunović, glavni tajnik gospodin Ivo Šimac i član izvršnog odbora gospodin Damir Korica. Koordinatorica natjecanja i voditeljica programa je gospođa Ljiljana Gavranović.

Sva djeca su otišla sa osmjehom na licu jer je svima uručena zaslužena medalja za sudjelovanja. Fair play je osnovna zamisao sportske borbe i olimpizma. Iz tog razloga je uz medalje za uspjeh i za sudjelovanje uručen  i pehar za Fair play. 

,
Sljedeće najave