Registracija

ZAVRŠEN JE 2. MEĐUNARODNI VETERANSKI RUKOMETNI TURNIR

Maja Posedi , 17.09.2016 16:29

Završen je 2.Međunarodni veteranski rukometni turnir 2016., koji se održavao u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću 17. rujna 2016. u organizaciji Sportilusa, veteranki ŽRK Nedelišće i veterana RK Čakovec. Sudjelovalo je 7 ekipa od toga 3 ženske i 4 muške. Na turniru se odigralo ukupno 9 pravih i žestokih rukometnih utakmica. Otvaranje su uveličale mažoretkinje Nedelišće, Željko Kacun, Nataša Vrček i Sanimir Radek. 

Veteranke:

Prvo mjesto na turniru osvojile su RD Veteranke Ptuj koje su zadnju utakmicu s veterankama Podravka Koprivnica odigrale 13:13 te su ukupno osvojile 3 boda. Prvo mjesto pripalo im je na temelju ukupnog broja golova gdje je razlika bila samo 1 gol. Drugo mjesto također sa 3 boda pripada veterankama Podravka Koprivnica, dok su treće mjesto zauzele organizatorice veteranke ŽRK Nedelišće. Veteranke su pokazale veliku strast prema rukometu te su to i pokazale na terenu.

Najbolja igračica: Renata Špes (RD Veteranke Ptuj)

Najbolja strelkinja: Petra Zečević (Podravka Koprivnica)

Najbolja golmanica: Melita Zelić (veteranke ŽRK Nedelišće)

Veterani:

Kod veterana, prvo mjesto osvojili su Varteks Varaždin pobjedivši sve 3 utakmice s ukupno 6 boda. Borba za ostala mjesta bila je vrlo napeta te su odlučivali golovi razlike. Drugo mjesto zauzeli su RK Velika Nedelja , dok su na trećem mjestu veterani RK Čakovec. Četvrto mjesto pripalo je  veteranima RK Sokol Vratišinec. Ekipe 2., 3. i 4. mjesta osvojile su po 2 boda.

Najbolji igrač: Tihomir Pajić (veterani RK Čakovec)

Najbolji strijelac: Alen Rendarić (RK Sokol Vratišinec)

Najbolji golman: Goran Pitner (Varteks Varaždin)

Za veterane RK Čakovec branio je iskusni rukometaš Sanimir Radek koji je uživao biti dio turnira: „Iznimna mi je čast bila zaigrati rukomet sa starim prijateljima i izvrsnim protivnicima rukometašima. Dobro smo se zabavili, pokazali da smo još uvijek spretni i da možemo gledateljima pokazati kako veterani igraju rukomet. Okupili smo se i zaigrali sport koji volimo što je najbitnije. Zahvaljujemo svima koji su se prijavili i sudjelovali na turniru, naročito veteranke. Očekujemo ovakav turnir i iduće godine s još više ekipa. “

Tablica poretka, rezultati i galerija slika dostupni su na Sportilusu. Posebne zahvale sucima koji su sudili svih 9 utakmica: Andrel Kumerl i Božo Štöger, kao i zapisničarkama Tamari Mesarić, Evi Zanjko i Maji Posedi za unos live rezultata na sustav. Ne zaboravimo spomenuti doktoricu Alenku Novak. Čestitamo svima na uspjehu i sudjelovanju!

Organizatori su vrlo zadovoljni pokazanim na turniru te su gledatelji mogli svjedočiti dobrim veteranskim rukometom. S veseljem najavljujemo i očekujemo ovakav turnir i 2017. godine!

Sljedeće najave