Registracija

SKATEBOARDING-NAJPOZNATIJA NATJECANJA

Robert Kermeci , 01.09.2017 19:22

SKATEBOARDING-NAJPOZNATIJA NATJECANJA

Copenhagen Pro (CpH Pro) je natjecanje u skateboardingu za profesionalne skejtere koje se održava u Kopenhagenu, glavnom gladu Danske. Održava se svake godine u lipnju ili srpnju u skateparku na zatvorenom. Prvo natjecanje održano je 2007. godine.

King of the road je natjecanje koje organizira američki skateboarding časopis ''Thrasher''. Natječu se četiri ekipe profesionalnih skejtera, daje im se ''knjiga izazova'' i dva tjedna putuju diljem SAD-a. U tom periodu ekipe se natječu i pokušavaju ostvariti čim veći broj zadanih izazova. Natjecanja su se održavala od 2003. do 2007. godine. Slijedeće dvije godine natjecanja nije bilo, a 2010. godine ponovno se održava. 2011. godine natjecanje King of the road održava se u Kini.

Maloof Money Cup je natjecanje koje se održava svake godine a sudjeluju amateri i profesionalni skejteri. Osnovni cilj natjecanja je promidžba i popularizacija skateboardinga. 2008. godine. održano je prvo natjecanje. 2011. godine natjecanje se održalo u Južnoafričkoj republici. Maloof Money Cup natjecanja često uključuju i poznate muzičke zvijezde primjerice kao što su Ludacris, Snoop Dogg i drugi.

Tampa Pro je natjecanje za profesionalne skejtere a koje se održava svake godine u Tampi na Floridi. Natjecanje se održava u skate parku a prvo se održalo 1994. godine. Greg Lutzka je skejter koji je dosad najviše puta bio pobjednik ovog natjecanja, ukupno tri puta. Dva puta pobjednici su bili Dennis Busenitz, Andrew Reynolds i Eric Koston.

Slam City Jam je natjecanje koje se održavalo od 1994. do 2006. godine u Vancouveru, Kanada. To je najdugovječnije skateboarding natjecanje na prostorima Sjeverne Amerike te jedno od najboljih na svijetu. Natjecanje je trajalo tri dana uz prezentaciju skate kulture, glazbe i samog skate načina života. Pojavljuje se i kao jedan nivo u video igri ''Tony Hawk's Underground''. Natjecanja su se održavala u vertu i street disciplini. Mediji, profesionalni skejteri i organizatori rade na tome da se Slam City Jam ponovo obnovi.   

Sljedeće najave