Registracija

Matija Sloup

Robert Kermeci , 22.08.2016 23:02

MATIJA SLOUP

Matija je bacač kugle i diska. Ima 20 godina i član je atletskog kluba osoba s invaliditetom Odisej iz Kutine. Atletiku je počeo trenirati krajem 2014. godine. Dizanjem utega bavio se tri godine. Trenira ga Miroslav Rendulić. Trenira šest puta tjedno i uz to studira ekonomiju u Kutini. S obzirom na to da trenira tek dvije godine, Matija je postigao velike uspjehe.

Osvojio je 4. mjesto u bacanju kugle na Svjetskom prvenstvu u Dohi, te se tako plasirao na Paraolimpijadu u Riju. Ima dvije europske juniorske zlatne medalje u bacanju diska i kugle. Srebrnu medalju osvojio je u bacanju diska na IWAS Svjetskim igrama u Sočiju. Na prvenstvu Hrvatske u atletici osoba s invaliditetom, Matija je popravio svjetski rekord u bacanju diska, bacivši disk 22,32 metara! Na IPC Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u kategoriji atletičara niskim rastom, održanog u talijanskom Grossetu 2016., Sloup je osvojio 4. mjesto u bacanju kugle s rezultatom 9,19 m. Na IWAS Svjetskim igrama za juniore u Pragu 2016., Matija je osvojio dvije zlatne medalje, u bacanju diska i kugle. Dobitnik je godišnjeg priznanja za mladog sportaša u seniorskoj konkurenciji koje mu je dodijelio 2015. godine Hrvatski paraolimpijski odbor.

Za kraj uz najbolje želje za što bolji rezultat u Riju, citiramo Matijinu izjavu:'' Put je strm i nije lagan, ali sve se može kad se hoće. Biti dio nečega tako velikog za mene je velika čast i ponosan sam što sam tu gdje jesam.''

Sljedeće najave