Registracija

Lucija Brešković

Robert Kermeci , 30.08.2016 22:26

LUCIJA BREŠKOVIĆ

Rođena je 13. svibnja 1995. godine u Splitu. Članica je Judo kluba Kaštela. Natječe se u kategoriji do 70 kg za slabovidne judašice. Trenira ju Boško Rozga. Lucija potječe iz sedmeročlane obitelji, a ona je najstarije dijete. U Kaštelu Starom završila je osnovnu školu, a obrazovanje nastavlja u Splitu, I. Gimnaziji jezični smjer. Nakon dvije godine školovanja u gimnaziji, upisuje se u Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju koju završava. Trenutačno je student druge godine Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, filozofsko teološki smjer. U ožujku je ove godine Lucija proglašena za najbolju sportašicu grada Kaštela za 2015.

Krajem studenog prošle godine, Lucije je nastupila u portugalskom Odivelasu, gradu smještenom sjeverozapadno od Lisabona. Tamo je održano IBSA Europsko prvenstvo u judu za slijepe i slabovidne osobe, a Brešković je na svojem prvom Europskom prvenstvu osvojila brončanu medalju! Ovim uspjehom ostvarila je odlazak u Rio, a odluka je donesena potkraj veljače 2016.

Uspjeh iz Portugala ponovila je početkom lipnja ove godine u Birminghamu na IBSA Grand Prix turniru, gdje je u borbi za broncu ipponom pobijedila Ruskinju Savostianovu, osvajačicu srebra sa Paraolimpijskih igara u Londonu 2012. Natjecanje se održalo u sklopu trening kampa na Sveučilištu u Wolverhamptonu, te je posljednja provjera prije odlaska u Rio de Janeiro.
Sljedeće najave